First look: Streamingdienst Disney+ nog in opbouw
12-09-2019 16:50:00 | Door: David de Jong | hits: 4184 | Tags:

Disney+ is exclusief in Nederland gelanceerd in een pilot tot 12 november 2019. De dienst is zonder kosten te gebruiken tot aan de officiële lancering over twee maanden. Nederlands MediaNetwerk probeerde de streamingdienst uit.

Voor de gratis proefperiode verlangt Disney een geldige betaalwijze van nieuwe abonnees. Als men alleen de gratis proefperiode wenst, dient men
tijdig op te zeggen, anders wordt na de proefperiode automatisch een betaald abonnement aangegaan.

De bediening via een internetbrowser is simpel. De gebruiker kan kiezen uit categorieën Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic of gelijk kiezen voor soorten films en documentaires die op de homepage zijn geplaatst. De gebruikersinferface heeft iets weg van Netflix. Daar houdt de vergelijking op, aangezien de content heel anders is van aard.

Op dit moment is de content in hoeveelheid beperkt, maar zoals viel te verwachten richt het aanbod zich op families. Verwacht geen content van 20th Century Fox, aangezien Disney+ de focus heeft op vooral brave Amerikaanse content. De meeste content is Nederlands ondertiteld en veelal kan men ook kiezen voor een Nederlandse audiotrack. De ondertiteling wordt niet automatisch vertoond.

Disney heeft laten weten dat een deel van het aanbod pas vanaf 12 november beschikbaar is, zoals de nieuwe films Dumbo en The Lion King. De vraag wordt hoe dat volledige aanbod eruit zal zien en of mensen bereid zijn daar 6,99 euro per maand voor te betalen. Dan pas kan een echt oordeel worden gegeven over de dienst die technisch in ieder geval goed werkt.

www.disneyplus.nl
www.waltdisneycompany.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie