Formule 1: F1 Pro TV gestart in samenwerking met Ziggo Sport
20-02-2019 14:21:00 | Door: David de Jong | hits: 4562 | Tags:

F1 Pro TV, de nieuwe Formule 1-streamingdienst is deze week in Nederland van start gegaan. De online dienst biedt zowel beelden van trainingen, kwalificaties en races, als on-board camera's vanuit de Formule 1-wagens. Ook kan de audio tussen de coureur en de renstal worden beluisterd en kan uit het archief worden geput. In Nederland heeft de Formula One Group de uitzendrechten tot nu exclusief vergeven aan Ziggo Sport, dat ook een speciaal Racing-kanaal heeft. Met de komst van het eigen F1 Pro TV is de exclusiviteit voor Ziggo Sport verdwenen. F1 Pro TV wordt in partnership met Ziggo Sport aangeboden.

De content op F1 Pro TV is nu nog afkomstig van de internationale variant die vorig jaar in 57 landen werd gelanceerd. Over enkele weken wordt het Nederlandse commentaar van Olav Mol tijdens races toegevoegd. Ook zullen aanvullende beelden door Ziggo Sport beschikbaar komen. De dienst is beschikbaar via apps voor iOS en Android en via browsers, maar (nog) niet via smart tv's, Apple TV of Google Chromecast. F1 Pro Tv kost los 7,99 euro per maand, bj een jaarabonnement 5,40 euro per maand. 

De Amerikaanse media- en telecommagnaat John Malone speelt een belangrijke rol bij de formule 1. John Malone is met 28 procent de grootste individuele aandeelhouder en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Liberty Global. Liberty Global is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, waar Ziggo Sport onderdeel van is. De Formula One Group, waar F1 Pro TV deel van uitmaakt, is de organisator en rechtenhouder van de Formule 1-races. Daarmee zijn F1 Pro TV en Ziggo Sport in een bepaalde mate aan elkaar gerelateerd, waarmee de samenwerking een logisch gevolg is. In onder andere het Verenigd Koninkrijk en Italië heeft Sky F1 Pro TV verboden om te starten, aangezien Sky de exclusieve uitzendrechten voor de Formule 1 bezit en F1 Pro TV als concurrent ziet.

f1tv.formula1.com
www.ziggosport.nl/racing

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie