Fox Sports 1 te zien in circa 2 miljoen extra huishoudens via KPN
23-07-2019 12:00:00 | Door: David de Jong | hits: 2555 | Tags:

Fox Sports 1 breidt haar kijkersbereik uit met circa 2 miljoen huishoudens. Dit is het gevolg van contractuele afspraken tussen Disney/Fox en KPN. De eerste zender van Fox Sports maakt voortaan deel uit van het standaardaanbod dat alle klanten van KPN Interactieve TV, Telfort en XS4all kunnen zien. Ook de Vlaamse kookzender Njam en de NBCUniversal-kinderzender Dreamworks zijn toegevoegd in het KPN-standaardaanbod.

Fox Sports 1 is al te zien via de basispakketten van T-Mobile Thuis, Canal Digitaal, Youfone en Online.nl, waarmee het totale bereik van Fox Sports 1 op 3,1 miljoen huishoudens komt. Fox Sports zegt desgevraagd dat de grote uitbreiding in kijkerspotentieel vooralsnog geen veranderingen met zich meebrengt voor de exploitatie van reclamezendtijd. RTL/BrandDeli is de verkoper van reclamezendtijd.

Fox Sports 1 zendt een selectie uit van de FOX Sports-programma's en livevoetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa League. De zender zal voor KPN-klanten op kanaal 14 te zien zijn, een knipoog naar VodafoneZiggo dat op hetzelfde kanaalnummer Ziggo Sport voor al haar kabelklanten uitzendt. Fox Sports 1 zal met het vergrote bereik haar programmering wijzigen. Zo zijn niet altijd meer de wedstrijden van PSV, Ajax of Feyenoord op Fox Sports 1 te zien; deze zijn alleen gegarandeerd te zien voor de extra betalende abonnees op het Fox Sports-aanbod ensoms te zien op Fox Sports 2 of Fox Sports 3.

Stijn Nuijten, directeur Marketing voor de consumentenmarkt bij KPN: "We zijn enorm verheugd om onze klanten deze unieke sportzender met een fantastisch aanbod van Nederlands voetbal aan te kunnen bieden. Dat past in ons streven om onze klanten de beste tv-content aan te bieden."

Bij KPN zal het betaalde Fox Sports Eredivisie-pakket voortaan bundelen met het internationale Fox Sports-aanbod. Klanten betalen daar 12,99 euro per maand voor. Voor geïnteresseerden in alleen het Nederlandse voetbal is dat een prijsverhoging van 3 euro per maand, terwijl klanten die al het volledige aanbod hadden, goedkoper uit zijn.

Fox Sports 1 zal volgens KPN voorlopig in het standaardpakket worden aangeboden. Daarbij stelt het telecombedrijf dat het elk jaar kijkt hoe ze beter op de klantvraag en de ontwikkelingen in kan spelen. De uitzending van Fox Sports 1 in het standaardpakket bij KPN betekent niet automatisch dat dit ook in seizoen 2020/2021 het geval zijn.

Bij VodafoneZiggo loopt het huidige contract nog tot 31 juli 2020, waarmee ook bij kabelexploitant Ziggo mogelijk een ander contractsmodel wordt ingevoerd, zoals bij alle andere operatoren het geval is.

www.foxsports.nl
www.overons.kpn

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie