Fox Sports wil meedenken met houders zakelijke licentie
02-04-2020 17:42:00 | Door: David de Jong | hits: 1612 | Tags:

Fox Sports zegt graag mee te denken met de houders van een zakelijke licentie, die vooral horeca- en hotelondernemers gebruiken voor de vertoning van Fox Sports en het live voetbal. Een aantal horeca-ondernemers heeft zich bij Omroep Brabant beklaagd over Fox Sports en gesteld dat ze abonnementsgeld betalen terwijl er geen eredivisievoetbal te zien is. De horeca-ondernemers riepen op allemaal het abonnement op te zeggen en te kijken hoe Fox Sports, dat onderdeel is van Walt Disney Company, daarmee omgaat.

Fox Sports stelt tegenover Nederlands MediaNetwerk dat alle betalingsverplichtingen sinds medio maart 2020 zijn opgeschort, zolang de horeca op last van de overheid gesloten is.

Een woordvoerder van Fox Sports: "Tot er meer duidelijkheid is over de lengte en impact van de maatregelen, leven we in een tijd met veel vragen en weinig antwoorden. Dat geldt voor horecaondernemers en ook voor ons, voor de hele samenleving. In afwachting van de verdere ontwikkelingen vragen wij licentiehouders de tijd om de totale omvang van de gevolgen van de nationale maatregelen in kaart te brengen. Alleen dan kunnen vaststellen om welke aanpak dat verder vraagt. Het is nu vooral belangrijk dat we allemaal geduld en begrip tonen, op dit moment is immers niets belangrijker dan ieders gezondheid en het indammen van het virus."

De Bredase horeca-ondernemers beweren dat het niet mogelijk is gebleken hierover met Fox Sports in contact te treden. Eerder hadden ze geklaagd over het gebrek aan uitzendingen van NAC. 

www.foxsports.nl
www.waltdisneycompany.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie