Fox Sports en VodafoneZiggo sluiten overeenkomst: tot einde jaar landelijke dekking
28-07-2020 11:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1837 | Tags:

Fox Sports en VodafoneZiggo hebben een overeenkomst gesloten. Tot eind 2020 zal Fox Sports 1 voor ruim 3,3 miljoen Ziggo-abonnees met een smartcard te zien zijn.

Het complete Fox Sports-pakket blijft als optie beschikbaar voor dezelfde tarieven. Dankzij de uitzending van Fox Sports 1 voor alle smartcardhouders, heeft Fox Sports 1 via doorgifte bij KPN, T-Mobile en andere operatoren tot eind 2020 landelijke dekking. Daarmee kan het meer reclame-omzet genereren rondom de live-voetbaluitzendingen. VodafoneZiggo heeft ten tijde van het voetbalseizoen naar schatting circa 300.000 betalende Fox Sports-abonnees.

Dit is het resultaat van langdurige onderhandelingen die tot spanningen leidden tussen de twee bedrijven. In juni gaf Robin Croes, directeur strategie van VodafoneZiggo bij NPO Radio 1 opvallend genoeg meer openheid over de contractuele situaties en onderhandelingen tussen de twee bedrijven.

Fox Sports Nederland is via Eredivisie Media & Marketing (EMM) voor 51 procent in handen van Walt Disney Company. Bij operatoren als KPN en T-Mobile is de afgelopen jaar een contractsmodel doorgevoerd waarbij voor alle abonnees, dus ook diegenen die geen apart abonnement op Fox Sports afnemen, een vergoeding aan Fox Sports wordt afgedragen. Fox Sports 1 is daarbij in het standaardpakket te zien. Bij Ziggo betalen abonnees op hun beurt mee aan de uitzending van Ziggo Sport, het eigen sportkanaal van VodafoneZiggo dat aan alle abonnees wordt aangeboden.

Fox Sports stelt dat er een model is afgesproken dat is gebaseerd op hetzelfde model als bij andere providers; VodafoneZiggo wil hier niet op ingaan.

Erik van Doeselaar, Senior Media Relations Officer bij VodafoneZiggo: "We doen geen uitspraken over de inhoud van de contracten. Op dit moment hebben de uitkomsten van de onderhandelingen geen impact op de tarieven."

Maarten van Rooijen, Communications Director bij Eredvisie Media & Marketing: "We mogen geen inhoudelijke details delen over contracten met onze partners, zoals bijvoorbeeld looptijd en financiële afspraken. Wat ik wel kan bevestigen is dat de overeenkomst tussen FOX Sports en Ziggo is gebaseerd op hetzelfde model van een vaste vergoeding, op basis waarvan we al meer dan vier jaar samenwerken met alle andere partijen in de markt.

Een abonnement op de 3 kanalen van Fox Sports ten behoeve van de Eredivisie kost bij Ziggo 17,95 euro per maand. Een abonnement op de 3 kanalen met internationale sport kost bij Fox Sports 12,95 euro per maand. Een combinatie-abonnement op Ziggo Sports Totaal en Fox Sports Eredivisie kost 17,95 euro per maand. Daarnaast biedt Ziggo ook een zogeheten dagpas aan waarmee een dag voor 7,95 euro naar Fox Sports kan worden gekeken. Om zich bij Ziggo te kunnen abonneren op Fox Sports is minimaal een abonnement op het zogeheten TV Start benodigd bij Ziggo van 26,95 euro per maand. Daarmee is Ziggo de duurste provider om Fox Sports te kunnen kijken.

Frank Rutten, directeur van Fox Sports: "Samen met de clubs zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal laten beleven, met alle clubs en hun helden. Dat is vanaf het begin in 2008 de missie van FOX Sports en dat is het vandaag de dag nog steeds. Dat we de komende jaren ook met Ziggo blijven samenwerken, is geweldig nieuws voor alle voetballiefhebbers. Het Nederlandse clubvoetbal is hiermee breder beschikbaar dan ooit tevoren. En terecht, want het zijn geweldige competities met prachtige clubs, spelers en supporters waar miljoenen mensen iedere week zoveel plezier aan beleven. Te beginnen vanaf komende vrijdag als de FOX Sports Eredivisie Comeback van start gaat."

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo: "Ons belangrijkste uitgangspunt is altijd onze klant en we zijn verheugd dat we tot een passende overeenkomst zijn gekomen. Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat iedereen kan meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten."

De overeenkomst tussen Fox Sports en KPN loopt op 1 augustus 2021 af. KPN zegt desgevraagd in gesprek te zijn met Fox Sports maar doet over de inhoud van de gesprekken geen mededelingen. Het is onduidelijk hoelang de looptijd van het contract tussen VodafoneZiggo en Fox Sports is. Fox Sports heeft tot 1 augustus 2025 de live uitzendrechten van de Eredvisie.

www.vodafoneziggo.com
www.waltdisneycompany.com
www.foxsports.nl
www.ziggo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie