Frank Volmer benoemd tot voorzitter Screenforce
05-12-2019 20:05:00 | Door: David de Jong | hits: 1793 | Tags:

Op donderdag 5 december 2019 is Frank Volmer, algemeen directeur van de STER, benoemd tot voorzitter van Screenforce. Frank Volmer volgt Ton Rozestraten (CCO van RTL Nederland) op, voor wie de termijn van twee jaar verstreken is.

Frank Volmer is in 2016 begonnen als algemeen directeur van de STER. Daarvoor heeft hij, met een korte onderbreking, ruim 20 jaar gewerkt bij Telegraaf Media Groep (thans Mediahuis Nederland) waar hij diverse posities bekleedde. Hij startte zijn carrière in 1988 bij Dagblad De Telegraaf. Bij TMG was hij mede verantwoordelijk voor de initiatie van omroep WNL, omroep Powned, Vrouw, Sp!ts, TMG Video, TMG digitaal. Zijn laatste functie bij TMG was Algemeen Directeur Landelijke Media.
 
Naast zijn professionele loopbaan is Frank Volmer een van de initiatiefnemers van Stichting De Harde Leerschool en bestuurslid bij Heilige Boontjes in Rotterdam. Beide initiatieven helpen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer volop mee te draaien.
 
Frank Volmer over zijn benoeming als voorzitter: "Ik zie er naar uit het stokje van Ton Rozenstraten over te nemen en een bijdrage te leveren aan het versterken van TV en video in het medialandschap."

Het algemeen directeurschap van Frank Volmer bij de STER is afhankelijk van de governancewijziging die voorligt bij de Eerste Kamer waarbij er een Raad van Toezichtsmodel en een (operationeel) statutair bestuur wordt ingevoerd. Die wetswijziging is aangehouden nu er een technische wijziging door het parlement in diezelfde wet moet worden doorgevoerd. De verwachting is dat het governancemodel bij de STER rond 2020/2021 zal worden gewijzigd.

Het Screenforce bestuur wordt gevormd door Frank Volmer (STER), Ton Rozestraten (RTL Nederland), Allard Ruyl (Talpa Network), Susan van Geenen (The Walt Disney Company), Rogier van de Paverd (Viacom), Max Schoorl (Discovery) en Screenforce Directeur Michel van der Voort.

www.screenforce.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie