Frank Volmer wil in bestuur STER en wordt interimbestuurder
11-11-2020 14:17:00 | Door: David de Jong | hits: 2619 | Tags:

Frank Volmer wordt op 1 januari 2021 statutair interimbestuurder van de STER, als de Eerste Kamer akkoord gaat met de wetswijziging rondom de structuur van de organisatie. Dat bevestigt Volmer, die sinds september 2016 algemeen directeur is van de STER, desgevraagd aan Nederlands MediaNetwerk. Hij geeft aan zichzelf onder normale omstandigheden te kandideren voor het te benoemen dagelijks bestuur van de STER.

Na de wetswijziging komt er bij de STER een vijfkoppige Raad van Toezicht en een dagelijks bestuur bestaande uit maximaal drie personen. Tot in ieder geval 31 december 2020 werkt de STER nog met een bestuur waar namens de NPO Shula Rijxman en Jan Slagter deel van uitmaken. Minister Arie Slob heeft eerder toegezegd dat de STER (wettelijk) verplicht wordt met de NPO afspraken te maken over het reclamebeleid. De functie van algemeen directeur komt met de wetswijziging te vervallen.

Minister Arie Slob zal de Raad van Toezicht van de STER, als de Eerste Kamer haar akkoord geeft over de wetswijziging, per 1 januari 2021 benoemen. Wie daarin zullen zetelen, zal pas na aanvaarding van de wetswijziging bekend worden gemaakt. De eerste taak van die Raad van Toezicht isl de benoeming van het dagelijks bestuur van de STER.

De wetswijziging omtrent de aansturing van de STER is meermaals vertraagd, doordat op een ander punt in diezelfde wetsvoorstellen de Eerste Kamer het voorstel terugstuurde naar de Tweede Kamer. Inmiddels heeft de Eerste Kamer minister Arie Slob meermaals om opheldering gevraagd op andere punten die de wetswijziging behelst. Verwacht wordt dat de Eerste Kamer de wet in december 2020 alsnog zal behandelen.

www.ster.nl
www.rijksoverheid.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie