Fremantle neemt No Pictures Please volledig over en begint nieuw label
30-10-2019 14:09:00 | Door: David de Jong | hits: 5911 | Tags:

Fremantle neemt per 1 januari 2020 het resterende belang van 25 procent van Ewout Genemans over en wordt daarmee volledig eigenaar van No Pictures Please. Fremantle nam in 2015 75 procent van het bedrijf over met de afspraak dat begin 2020 de resterende aandelen konden worden gekocht. Destijds betaalde het bedrijf iets minder dan 1 miljoen euro voor de overname.

Fremantle, dat onderdeel is van het beursgenoteerde RTL Group waar ook RTL Nederland onder valt, maakte niet bekend voor hoeveel het resterende belang is overgenomen. Onder Fremantle Nederland vallen Blue Circle, No Pictures Please, Fiction Valley en een nieuw te lanceren label. Er zijn eerder wel afspraken over een variabele component gemaakt met Ewout Genemans over dat belang.

Ewout Genemans is benoemd tot Creative Lead voor Fremantle Nederland en zal in die rol content creatie en sales zal doen voor zowel Blue Circle, No Pictures Please en het nieuw te lanceren label. Nathalie Harari is aangesteld als leidinggevende van het nieuwe label, dat zich zal richten op het ontwikkelen produceren van factual entertainment, reality en VOD. Zij is jarenlang actief als producent in de televisiewereld.

Georgette Schlick
, CEO Fremantle Nederland en België: “Zowel Ewout als Fremantle kijkt terug op een geslaagde samenwerking. Onder andere door de tomeloze drive van Ewout is No Pictures Please gekomen waar het nu staat. Een sterk merk met een authentieke signatuur. De creativiteit van Ewout is daarin cruciaal geweest. Ik ben dan ook blij dat Ewout heeft besloten zijn kennis en kunde in bredere zin toe te gaan passen binnen de Nederlandse Fremantle-organisatie. Daarnaast ben ik enthousiast over de komst van Nathalie Harari. Haar sociale skills gecombineerd met haar jarenlange ervaring als maker zijn een absolute asset binnen het genre Factual Entertainment, Reality en VOD content, waarin Fremantle Nederland zich verder wil gaan versterken.”  

www.fremantle.nl
www.nopicturesplease.nl
www.rtlgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie