Meer live tv-kijkers bij NLZiet
01-02-2019 11:26:00 | Door: David de Jong | hits: 2427 | Tags:

Gebruikers van de online dienst NLZiet kijken steeds meer live televisie. Dit blijkt uit uit gebruikscijfers van online tv-dienst NLZiet. Niet zo lang geleden werd online televisie vooral gebruikt als uitzending gemist-dienst.

NLZiet heeft een stijging waargenomen van 51% in kijktijd naar live streams in het afgelopen jaar. NLZiet startte in oktober 2017 met live televisie in haar aanbod. Niet alleen live (sport) evenementen scoren goed online, maar ook televisieprogramma's waar veel over wordt gesproken, zoals Wie is de Mol? en Boer zoekt Vrouw, zorgen voor veel live kijktijd. Uit gebruikscijfers blijkt dat binnen NLZiet het online live kijktijd-aandeel is gestegen naar 27%. Tijdens het WK Voetbal keek zelfs bijna de helft van de online kijkers naar live televisie.

Top 10 meest bekeken online live programma's van 2018 via NLZiet
1.  UEFA Champions League: Ajax - Benfica
2.  UEFA Champions League: Ajax - Bayern Munchen
3.  UEFA Champions League: Benfica - Ajax
4.  Eurovisie Songfestival 2018 finale
5.  UEFA Champions League: AEK Athene - Ajax
6.  UEFA Champions League: Bayern Munchen - Ajax
7.  RTL 7 Darts: WK 2019
8.  UEFA Champions League: Tottenham Hotspur - PSV
9.  UEFA Champions League: PSV - Inter Milan
10. UEFA Champions League: PSV - Tottenham Hotspur

Niels Baas, directeur NLziet: "De sterke groei in online tv-kijken laat ook zien dat de consument de online tv-dienst steeds meer als vervanging voor het traditionele tv-abonnement gebruikt. De verschillen in kijkgedrag tussen online en lineair lijken steeds meer te vervagen. Al eerder bleek dat steeds meer consumenten online tv op het grote scherm kijken. Ook het live online kijken, op zowel mobiele apparaten als op tv, wordt steeds meer gemeengoed."

NLziet brengt sinds 2014 op aanvraag online de programma's van NPO, RTL en Talpa TV en sinds oktober 2017 ook de live-uitzending van de zendes van deze zendergroepen. NLziet is op de computer, via smart-TV's, smartphones en tablets te gebruiken.