Goed derde kwartaal voor Netflix met ruim 3 miljoen Nederlandse abonnees
17-10-2019 13:46:00 | Door: David de Jong | hits: 2130 | Tags:

Netflix heeft volgens de onderzoekspublicatie Telecompaper 3,17 miljoen Nederlandse abonnees. Een groei van 4 procent. Daarmee heeft bijna één op de twee Nederlandse huishoudens een betaald abonnement op de Amerikaanse streamingdienst. Netflix maakte bij haar kwartaalresultaten bekend in het derde kwartaal wereldwijd 5,244 miljard Amerikaanse dollar aan omzet te hebben gedraaid met een operationele winst van 980,2 miljoen dollar en 665 miljoen dollar netto winst. Zowel in de Verenigde Staten als internationaal blijven de omzetten van Netflix stijgen: 8,3 procent internationaal en 4,9 procent in de Verenigde Staten vergeleken met het tweede kwartaal, met eveneens een behoorljike winststijging. Wereldwijd telt Netflix 158,3 miljoen abonnees. Het bedrijf heeft in totaal 24 miljard dollar aan schulden uitstaan

Netflix verklaarde trots te zijn meer en meer een producent van content te worden al dan niet in samenwerking met andere relevante spelers.In de Verenigde Staten neemt Netflix 10 procent van de televisietijd van consumenten in. Netflix wijst er op dat het in de Verenigde Staten ruim 10 jaar actief is en al ervaring heeft met directe concurrentie van Amazon Prime, Youtube en Hulu. Het wijst er op dat ten opzichte van de reguliere lineaire televisiespelers Netflix relatief klein is. Tegelijkertijd stelt het dat nieuwe spelers als Disney+, Apple TV+, HBO Max en Peacock (van Comcast/NBCUniversal) weliswaar een aantal relevante titels heeft, maar volgens Netflix heeft geen van de spelers een gevarieerd, kwalitatief en nieuwe originele programmering van over de hele wereld zoals Netflix.

Volgens Netflix zal de lancering van de nieuwe diensten veel rumoer geven en verwacht het beperkte tegenwind ten opzichte van de groei. Op lange termijn verwacht Netflix dat deze vanuit de eigen kracht groei zal blijven vertonen. Ook verwacht Netflix dat met de nieuwe diensten streamingdiensten in het algemeen  zullen groeien ten koste van lineaire televisie en dat on demand de norm zal worden. Netflix wijst er op dat themazenders als MTV, Discovery, ESPN en anderen die in de jaren '80 starten niet zoveel met elkaar concurreerden, maar vooral met de reguliere general interest-zenders.

www.netflixinvestor.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie