Grand Prix Formule 1 Zandvoort live bij NOS
08-12-2021 10:55:00 | Door: David de Jong | hits: 1326 | Tags:

De publieke omroep NOS heeft de live rechten verkregen van de Formule 1 in Zandvoort die op 4 september 2022 zal worden verreden. Ook heeft de NOS opnieuw de samenvatrechten verkregen van Nordic Entertaintment Group (NENT). De afspraken lopen tot en met 2025. Viaplay zal zelf nog eens 5 races gratis aanbieden.

Wie het commentaar bij de NOS-uitzendingen zal verzorgen, is nog niet bekend. Wel geeft een NOS-woordvoerder aan dat het met de huidige club van mensen die bij de NOS werkt, zal zijn. Of daar nog iemand aan zal worden toegevoegd, is nog onbekend. 

De NOS zal van elke wedstrijd drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van maximaal 15 minuten van iedere Grand Prix uitzenden. Deze samenvatting is samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf maart 2022 te zien in een apart programma over de Formule 1 bij de NOS, zondag tussen 17:15 en 18:00 uur of later op de avond bij een late race op NPO 1. De NOS had eerder al een sublicentie van de samenvattingen verkregen van de huidige rechtenhouder, VodafoneZiggo.  Het is meer dan 30 jaar geleden dat de NOS live Formule 1-wedstrijden uitzond.

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: “We zijn blij met deze uitkomst. Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.”

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar vanaf 2022 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live.” 

Viaplay zal de komende drie seizoenen alle Formule 1-races, de trainingen en kwalificatiewedstrijden aanbieden achter een betaalmuur.

Zie ook: Viaplay start op 1 maart 2022 met deals NOS, KPN en VodafoneZiggo

www.nos.nl
www.npo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie