Gratis proefperiode Disney+ tot officiële start op 12 november
12-09-2019 09:02:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2581 | Tags:

De streamingdienst Disney+ is alleen in Nederland al van start gegaan. Als begindatum was eerder 12 november 2019 genoemd. Tot die datum kunnen Nederlanders de dienst gratis gebruiken, daarna kost een abonnement 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

In november komt Disney+ ook beschikbaar in in de Verenigde Staten en Canada. In Nieuw-Zeeland en Australië start Disney+ op 19 november. De periode tot aan de officiële startdatum is bedoeld om de dienst te testen en zo nodig aan te passen voor de grootschalige lancering in Noord-Amerika. 

De streamingdienst is beschikbaar via apps voor Apple en Android, net als de consoles Android TV, XBOX en PS4 en Google Chromecast. Alle beschikbare series en films zijn te downloaden en daarnaast op maximaal vier devices tegelijk te streamen. Nog niet het gehele aanbod staat online, voor films als Dumbo en de live-actionversie van The Lion King moeten abonnees wachten tot 12 november. In het eerste jaar zal Disney+ meer dan 25 eigen series en 10 nieuwe films en documentaires releasen, waaronder The Mandalorian van uitvoerende producent en schrijver Jon Favreau en Lady en de Vagebond, een nieuwe uitvoering van de tijdloze animatieklassieker uit 1955 – allebei te zien vanaf 12 november. 

Onlangs hielden wij een radio-interview met Ja ap Bruijnen, COO van Pathé Thuis. Hij spreekt onder meer over de komst van Disney+ naar Nederland en de betekenis voor Pathé Thuis en de rest van de markt. Luister deze podcast hier:

www.disneyplus.nl
www.waltdisneycompany.com

Lees ook: 

Apple TV+ start 1 november 2019 voor 5 euro per maand
Disney+ start op 12 november 2019 in Nederland
Disney: Netflix straks zonder Disney/20th Century Fox

Wij hebben een forum met de vraag: Wat betekent de komst van Disney+ voor het Nederlandse medialandschap?
Stuur jouw bijdrage aan dit forum naar Bas Vlugt | bas@nederlandsmedianetwerk.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie