HBO Max en Discovery+ fuseren ook in Nederland per begin 2024
05-08-2022 12:50:00 | Door: David de Jong | hits: 4034 | Tags:

De Europese operaties van HBO Max en Discovery+ (waaronder ook Nederland behoort) zullen per begin 2024 fuseren tot één streamingdienst onder een merknaam waarin de aanduiding HBO zal terugkeren. Dit heeft Warner Bros. Discovery, het fusiebedrijf van WarnerMedia en Discovery dat sinds 8 april 2022 bestaat, bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers 2022. 

In de Verenigde Staten zal de gecombineerde streamingdienst in de zomer van 2023 als eerste worden gelanceerd. In de herfst van 2023 zal Latijns Amerika volgen. Azië en Ocanië en andere markten zullen in de tweede helft van 2024 volgen. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.

Reclamevrije versies

In 2025 wil Warner Bros. Discovery 130 miljoen wereldwijde streamingklanten hebben die 1 miljard dollar zullen moeten genereren aan omzet. In de Verenigde Staten bestaat er een reclameloze en reclameversie van HBO Max, respectievelijk Discovery+. In Nederland bestaan er geen reclameversies van beide diensten.

De komende periodes is het waarschijnlijk dat er steeds meer content van Discovery+ bij HBO Max beschikbaar zal komen. Tegelijkertijd is het bedrijf teruggekomen op de eerdere strategie van voorganger WarnerMedia om films als eerste via HBO Max beschikbaar te stellen en niet eerst via de bioscoop. 

HBO Max schrapt content

Ook werd vanwege redenen die met de 'kwaliteit' van doen zouden hebben, filmproducties als Batgirl en Scoob! Holiday Haunt geschrapt om te worden gereleased en is een aantal producties zonder aankondigingen geschrapt uit het aanbod van HBO Max. Destijds werd het als baanbrekend gezien om films eerst via streamingdiensten uit te brengen, maar Warner Bros. Discovery komt daar nu op terug met de mededeling bioscopen te omarmen.

92,1 miljoen abonnees

Warner Bros. Discovery telt wereldwijd 92,1 miljoen abonnees; 1,7 miljoen meer dan eind maart 2022. In de Verenigde Staten en Canada verloor het bedrijf 300.000 abonnees. Hoeveel daarvan HBO/HBO Max en Discovery+-abonnees zijn, maakt het bedrijf niet bekend, terwijl dit voorheen door voorgangers WarnerMedia en Discovery wel bekend werd gemaakt. Gemiddeld geeft een klant 7,66 Amerikaanse dollar per maand uit aan de streamingdiensten van Warner Bros. Discovery. Wel maakte het bedrijf bekend dat CNN-content bij Discovery+ zal worden ondergebracht. 

De totale omzet van het fusiebedrijf bedraagt 10,8 miljard dollar (3 procent minder dan vorig jaar) waarvan 6,1 miljard (stabiel vergeleken met 2021) afkomstig is van de tv-zenders. De streamingomzet steeg met 2 procent naar 2,4 miljard dollar omzet.

In Nederland is het bedrijf actief met zowel HBO Max als Discovery+ alsmede zenders als Discovery Channel, TLC, Eurosport, Cartoon Network en CNN International. Ook is het actief met productiebedrijven van Warner Bros.

www.wbd.com
www.discoverybenelux.com
www.discoveryplus.nl
www.hbomax.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie