HBO Max start op 8 maart 2022: snelle beslissers betalen voor altijd de helft
24-02-2022 15:25:00 | Door: David de Jong | hits: 1543 | Tags:

HBO Max heeft bekend gemaakt dat een abonnement op de streamingdienst 5,99 euro per maand zal kosten. De duurdere variant zal 7,99 euro per maand kosten. Tot eind maart 2022 zullen snelle beslissers voor het leven 50 procent korting verkrijgen en zolang er geen prijswijzigingen zijn 2,99 euro per maand, respectievelijk 3,99 euro per maand betalen. Bij een jaarabonnement betaalt men 8 maanden in plaats van 12 maanden.

Verschillende abonnementen

Het basis-abonnement zal een beeldkwaliteit van 720p bieden en één stream en vijf downloads mogelijk maken. Het iets duurdere zogeheten standaardabonnement geeft full HD-kwaliteit (1080p) en ook 4K (indien beschikbaar). Daarbij kan een abonnement tegelijkertijd door drie gebruikers worden gebruikt en maakt 30 downloads mogelijk. Er zit geen limiet aan het aantal apparaten dat men gebruikt. Het standaardabonnement is iets goedkoper dan wat HBO Max in Spanje en Finland kost (8,99 euro per maand).  

Content

HBO Max zal content bevatten van Warner Bors., HBO, DC, Cartoon Network, AdultSwim en andere WarnerMedia-merken.

Warner Bros.-filmtitels die in de toekomst in de bioscoop zullen verschijnen, zullen 45 dagen na bioscooprelease op het platform te zien zijn. Content van HBO bestaat uit onder meer uit Game of Thrones, The Sopranos, Succession, Scenes from a Marriage, Mare of Easttown, The Undoing, Sex and the City, Westworld en Euphoria. Ook zal Winning Time: The Rise of the Lakers Dyn, The Gilded Age, de serie van Julian Fellowes (Downton Abbey) beschikbaar zijn en verschijnt later dit jaar de Game of Thrones prequel House of the Dragon op HBO Max.

Max Originals

Onder de naam Max Originals produceert WarnerMedia al enige jaren in Spanje, Scandinavië en Oost-Europa verschillende series en documentaires. Ook in Nederland is WarnerMedia voornemens een aantal producties te maken. HBO Max wil daarbij onderscheidend zijn in de content die het maakt, het moet betekenis hebben, aldus het bedrijf.

Nederlandse content

Welke content en hoeveel producties het bedrijf in Nederland zal maken, wil het bedrijf nog niet aangeven. Het is wel waarschijnlijk dat voor een deel van de producties door de Nederlandse tak van Warner Bros  International TV Productions en Blazzhoffski zullen worden gemaakt.  Wel zullen nagenoeg alle producties uit andere landen waar HBO Max producties maakt, te zien zijn via het Nederlandse HBO Max. In Spanje, Scandinavië en Oost-Europa heeft WarnerMedia 29 series, 45 seizoen en in totaal 700 afleveringen gemaakt. Nederlandse bestaande content als De Beentjes van Sint Hildegard, Zwaar Verliefd, Mijn vader en de Piraten van Hiernaast zal ook beschikbaar komen via HBO Max

Nog geen distributie-overeenkomsten met derden

HBO Max heeft nog geen overeenkomsten met distributiepartijen als VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile. Wel zegt het bedrijf goede gesprekken te voeren en heeft het net als andere landen de intentie net als concurrenten als Viaplay en Videoland om ook via de platforms van Ziggo, KPN, T-Mobile en andere distributeurs beschikbaar te komen. HBO Max concentreert zich nu op de zelfstandige lancering via OTT.

Veel content is exclusief, met name recente content. Toch is sommige content ook bij andere broadcasters en streamingdiensten te zien.

Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA liet weten dat het de bedoeling is dat HBO Max in de top 3 van de Nederlandse streamingdiensten terecht komt. Nu bestaat deze uit Videoland, Netflix en Disney+. HBO Max realiseert zich dat het relatief laat van start gaat, een week eerder (op 1 maart 2022) zal Viaplay van start gaan.

Christina Sulebakk: “Het is een aantrekkelijk aanbod en biedt toegang tot hoogstaand. Van Dune, Game of Thrones en Succession tot Harry Potter, Tom en Jerry en Teen Titans Go!, we hebben een betaalbaar entertainmentplatform gecreëerd met voor elk wat wils.”

HBO Max is momenteel beschikbaar in 46 landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Dit aantal stijgt op 8 maart naar 61, wanneer HBO Max in nog eens vijftien Europese landen wordt gelanceerd waaronder Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Servië, Slovenië, Noord-Maccedonië, Montenegro, Moldavië, Hongarije, Tsjechië, Kroatië, Bulgarije en Bosnië-Herzegovina. In een aantal van deze landen bestaat HBO al. Daarbij zal de bestaande operatie opgaan in HBO Max.  HBO Max wordt gefaseerd wereldwijd beschikbaar gemaakt en zal later dit jaar uitbreiden naar nog eens zes Europese landen: Griekenland, Turkije, IJsland, Estland, Letland en Litouwen.

In de grote Europese landen als Duitsland, Verenigde Koninkrjik en Italië heeft WarnerMedia nog een overeenkomst met Sky (NBCUniversal/Comcast) tot 2025. Als daar een kans voordoet HBO Max te lanceren, zal WarnerMedia dat zeker doen volgens het bedrijf. Hetzelfde geldt voor Frankrijk waar nog een overeenkomst met Orange OCS loopt. Of en op welke wijze de fusie van WarnerMedia met Discovery van invloed zal zijn op HBO Max konden de leidinggevende niet aangeven: volgens hun blijft streaming wel leidend.

Zie ook: Nederlandse versie HBO Max start op 8 maart 2022

www.hbomax.com
www.warnermedia.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie