Hanna Bervoets tweede gast VPRO Zomergasten
02-07-2019 09:59:49 | Door: Saskia van Weert | hits: 1653 | Tags:

Na John van den Heuvel is Hanna Bervoets de tweede gast van het aankomende seizoen van VPRO Zomergasten. Op zondag 4 augustus 2019 gaat de schrijfster een avond lang in gesprek met Janine Abbring en laat ze haar favoriete televisiefragmenten zien.

Hanna Bervoets: “Mijn fragmenten draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven. Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde beslissingen nemen? Hoe worden onze ideeën over zaken als liefde, authenticiteit en zingeving beïnvloed door de cultuur en gemeenschap waarin we leven? En welke verhalen vertellen we onszelf om overeind te blijven bij rouw, verlies of verdriet? Het zijn vragen die me al jaren bezighouden, misschien wel de kern van m’n werk vormen. Maar: in de kracht van verhalen schuilt ook hun destructieve potentie.”

Hanna Bervoets schreef zeven romans met een vaak maatschappelijk betrokken ondertoon. Haar werk werd beloond met de BNG Bank Literatuurprijs en de Frans Kellendonkprijs en werd genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Dit voorjaar verscheen haar zevende roman Welkom in het Rijk der zieken, een boek over chronisch ziek zijn waarin essayistische beschouwingen samengaan met fantasy-elementen.

Foto: Anouk van Kalmthout

www.vpro.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie