Hanna Verboom maakt documentaireserie voor National Geographic
22-10-2018 11:57:01 | Door: | hits: 2460 | Tags:

Alle afleveringen van de documentaireserie Plastic Sailors, waarin Hanna Verboom deelneemt aan een zeilexpeditie tegen plasticvervuiling, zijn online te zien bij National Geographic. Filmmaker Verboom zeilt tijdens de tocht van Kopenhagen naar Rotterdam met een team van de Nederlandse organisatie By The Ocean We Unite. 

Verboom is ambassadeur van de National Geographic-campagne #STOPMETPLASTIC en interviewde diverse Nederlandse organisaties die zich inzetten tegen plasticvervuiling. Tijdens een van die interviews nodigde Karl Beerenfenger, expeditieleider van By The Ocean We Unite, Verboom uit om mee te gaan tijdens een van de speciale plastic zeilexpedities van de organisatie. Verboom accepteerde de uitnodiging en produceerde met haar eigen filmplatform Cinetree de documentaireserie Plastic Sailors tijdens de expeditie.

Hanna Verboom: "Deze reis was een onvergetelijke ervaring. Het avontuur, de mensen en de adembenemende schoonheid van de zee. Ik zou willen dat mijn kleinkinderen deze ervaring straks kunnen delen, maar dan moeten we ophouden met het kortetermijndenken. In de National Geographic-serie Plastic Sailors gaan wij op expeditie met mensen vanuit de hele wereld die het tij willen keren."

In vijf afleveringen zeilt de groep met het 26 meter lange zeilschip Fantastiko van Kopenhagen naar Rotterdam. Onderweg wordt onderzoek gedaan naar microplastics in het zeewater, wordt gesproken met de Verenigde Naties in Kopenhagen, worden workshops gegeven en vinden beach cleanups plaats. Naast deze activiteiten brengt Verboom in de serie ook het reilen en zeilen aan boord in beeld.

#STOPMETPLASTIC

Verboom en National Geographic werken samen sinds de start van de campagne #STOPMETPLASTIC afgelopen juni. National Geographic brengt met de campagne het probleem van plasticvervuiling onder de aandacht. In Nederland werd onder andere een beach cleanup georganiseerd waarbij 2.500 kilo afval van de stranden van Zandvoort en Scheveningen werd verwijderd. Ook participeerde National Geographic op uitnodiging van de Europese Commissie in een plastic-panel tijdens de recente Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

National Geographic heeft als missie om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van het magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

www.natgeo.nl
www.foxtv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie