Hart van Nederland en het AD werken aan De Toekomst van Nederland: ons leven na corona
25-05-2020 12:02:55 | Door: Saskia van Weert | hits: 1840 | Tags:

Hart van Nederland en het AD organiseren een televisieavond. Nederlanders die op verschillende manieren zijn getroffen door het coronavirus gaan samen op zoek naar antwoorden en oplossingen. 

Op dinsdag 26 mei 2020 zendt SBS6 van 20:30 tot 22:30 uur live De Toekomst van Nederland: ons leven na corona uit. Presentatoren Merel Westrik en Hidde Warmerdam laten in de studio een breed gezelschap gasten uit het hele land aan het woord: van een verpleegkundige tot de ceo van een reisorganisatie, steeds weer vanuit de vraag: hoe gaan we verder?

Aan de hand van drie hoofdthema’s op het gebied van zorg, werk en samenleven zal de expertise van zeventien miljoen praktijkdeskundigen gevraagd worden. Voor de uitzending wordt het representatieve Wat vindt Nederland-panel gevraagd te reageren op drie stellingen. Vervolgens wordt er aan tafel verder gesproken met gasten met praktijkervaring, waarna we experts vragen of we iets over het hoofd zien. Kijkers kunnen meepraten via een nieuwe stemtool in de AD-app.

Hans Nijenhuis, hoofdredacteur AD: “Het past bij de missie van het AD om Nederlanders een stem te geven. Dit samen met Hart van Nederland ontwikkelde programma doet dat. Samen ja, want bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven. Het koppelen van de speciale stemtool in onze AD-app aan het medium televisie maakt deze samenwerking extra interessant.”

Marc Veeningen, hoofdredacteur Hart van Nederland: “Het AD en Hart van Nederland staan er beide om bekend het nieuws vanuit heel Nederland te belichten en niet alleen mensen uit de Randstad aan het woord te laten. Dat doen we ook op deze tv-avond. Ook in de voorbereidingen bleken de redacties elkaar heel goed te kunnen vinden en aan te vullen. De wisselwerking tussen online, live tv en print en de interactie met het publiek maakt dat ‘De Toekomst van Nederland’ bovendien een uniek crossmediaal concept is.”

www.ad.nl
www.hartvannederland.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie