Hiphopzender Revolt start met Nederlandse versie
18-10-2019 18:54:00 | Door: David de Jong | hits: 6024 | Tags:

Hiphopzender Revolt start op 1 november 2019 in Nederland en zal al eerste via het kabelnetwerk van VodafoneZiggo te zien zijn. De Amerikaanse zender van Sean Combs oftewel Puff Daddy start daarmee voor het eerst buiten de Verenigde Staten. Het gaat initieel om een soft launch waarbij de Amerikaanse versie van de zender met 6 uur vertraging integraal bij Ziggo zal worden vertoond. In januari 2020 is het de bedoeling dat de zender zal worden omgevormd tot een Nederlandse versie met Nederlandse programma's. Ook is een Vlaamse versie is gepland en verkent het kanaal mogelijkheden naar verdere expansie in Europa. Revolt bestaat sinds oktober 2013 in de Verenigde Staten.

De Nederlandse versie van Revolt is een samenwerking van het Amerikaanse Revolt, het Nederlandse platenlabel Top Notch en media-ondernemer Paul Israël. Top Notch is een platenlabel van Kees de Koning en Vincent Patty dat zich vooral op hiphop richt. Paul Israel is media-ondernemer met het bedrijf Area Media.

Het is waarschijnlijk dat de nieuwe hiphopzender komend jaar ook bij KPN Interactieve TV te zien zal zijn, waarmee het kanaal landelijke distributie zal kennen. Via Ziggo zal het kanaal via het standaardpakket worden verspreidt, waarmee het kanaal initieel in circa 3,38 miljoen huishoudens te ontvangen zal zijn. Het merk Revolt zal daarbij niet alleen als televisiekanaal worden ingezet, maar zal als hiphop-merk een nieuw Nederlands platform moeten worden via internet en mobiele telefonie. Daarbij zal naast muziek ook aandacht worden geschonken aan de jongerencultuur, maatschappelijke thema's en de hiphopartiesten. Die thema's zullen ook op de televisiezender voorbij komen waarbij ook on demand-content beschikbaar komt. In de Verenigde Staten is al een dergelijk platform actief, waarbij het programma The Breakfast Club van persoonljikheden als Raashaun Casey (bekend als DJ Envy), Angela Yee en Lenard Larry McKelvey (bekend als Charlamagne Tha God) het meest bekend is. De zender zal met een Nederlandse uitzendlicentie werken en met meerdere inkomstenbronnen werken, waaronder reclame. In de Verenigde Staten concurreert Revolt onder meer met BET dat in handen is van Viacom. In Europa is BET alleen actief in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

www.revolt.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie