Hoofdkanaal ESPN vanaf 12 januari 2022 bij 3,2 miljoen Ziggo-abonnees te zien
06-01-2022 09:55:00 | Door: David de Jong | hits: 1781 | Tags:

Het hoofdkanaal van ESPN is vanaf 12 januari 2022 bij 3,2 miljoen Ziggo-abonnees te zien. De Ziggo-abonnees van TV Start of TV Standaard kunnen de sportzender voortaan als onderdeel van hun pakket zien. Alleen de 531.700 abonnees die het zogeheten KabelTV-pakket afnemen, zullen ESPN net als thans het geval is, niet kunnen zien. Tot nu toe was de hoofdzender alleen met extra bijbetaling te zien voor Ziggo-klanten.

Hiermee is het eerste kanaal van ESPN bij circa 90 procent van de Nederlandse huishoudens te ontvangen, aangezien providers als KPN en T-Mobile de hoofdzender ook in het standaardpakket aanbieden. RTL Nederland verzorgt via Ad Alliance de reclameverkoop van ESPN. Over meer reclamemogelijkheden op de hoofdzender stelt ESPN desgevraagd altijd de afwegingen te blijven maken wat de juiste balans is met betrekking tot de commerciële exploitatie in zendtijd. Volgens een woordvoerder doet de zender dat altijd al en daarmee verandert er niets.

VodafoneZiggo komt met de aankondiging in lijn met hoe andere aanbieders ESPN sinds augustus 2019 aanbieden. ESPN biedt vooral voetbal aan van de Nederlandse Eredivisie en andere competities. Met deze stap probeert het telecombedrijf beter te concurreren met KPN en T-Mobile met dat verschil dat Ziggo de eigen sportzender Ziggo Sport in het alle pakketten aanbiedt en met de combinatie van ESPN en Ziggo Sport een concurrentievoordeel kan bieden.

Ziggo verhoogde de afgelopen jaren de instapprijs voor de televisiepakketten, waardoor het minimaal 28,45 euro kost om TV Start met ESPN en Ziggo Sport te kunnen zien (of 53 euro per maand met een start-internetpakket). KPN vraagt voor een instap-glasvezelpakket met een televisie standaardpakket inclusief het hoofdkanaal ESPN 52,50 euro per maand; T-Mobile 45 euro per maand. KPN en T-Mobile bieden Ziggo Sport alleen aan via bijbetaling.

Het is niet duidelijk of de afspraken om ESPN aan te bieden in het standaardpakket onderdeel is van de afspraken die VodafoneZiggo maakte bij de contractsverlenging met eigenaar Walt Disney Company (51 procent) per 1 augustus 2020. Het totale ESPN-pakket met ESPN2, ESPN3, ESPN4 en ESPN Go is alleen met bijbetaling beschikbaar bij alle providers. Bij Ziggo kost dat meer (17,95 euro per maand) dan bij andere providers (KPN  vraagt 12,99 euro per maand extra) VodafoneZiggo (Ziggo Sport) heeft per eind 2020 de rechten van de live uitzendingen van Formule 1-wedstrijden verloren aan NENT (Viaplay).

www.vodafoneziggo.nl
www.ziggo.nl
www.espn.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie