Horeca-onderneemster Eveline Wu maakt debuut als tv-kok
06-01-2022 11:57:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 8075 | Tags:

Eveline Wu is eigenaar van acht restaurants (waarvan er één met Rico Verhoeven), en vanaf 24 januari ook tv-kok met haar programma Eveline's Asian Streetfood op 24Kitchen.

Ze laat daarin elke werkdag zien hoe je de lekkerste Aziatische streetfood recepten  binnen 15 minuten op tafel zet. Elke week komt een bekende gast haar helpen.

Met Nederlands professionele kickbokser Rico Verhoeven kookt zij blackpepper beef en oesters op drie verschillende manieren in haar keuken in Eindhoven. Voor Chinees Nieuwjaar op 1 februari maakt Eveline met cabaretier Theo Maassen Shan Fen, after burnersaus en laat ze zien wat je allemaal in een Chinese fondue kunt doen. Samen met presentator Humberto Tan kookt Eveline katsu curry en koude soba noodles. Ook Nederlands zwemster en drievoudig Olympisch kampioen, Ranomi Kromowidjojo, komt langs bij Eveline. Samen koken zij de Shanghai panfried bun en een Thaise beef salade.

Over Eveline Wu

Eveline Wu’s roots liggen in een klein dorp vlakbij Shanghai. Op haar 15e verhuisde ze naar Nederland samen met haar familie en werkte zij als bijbaan in de horeca. Met een Chinese chef-kok als vader valt de appel niet ver van de boom en opende Eveline in 1999 het allereerste wok-restaurant van Nederland. Ze is eigenaar van onder meer De Kreeftenbar, Soho, Wynwood en MOOD in Eindhoven. Eveline won in 2016 tijdens het Wereldkampioenschap Asian Cuisine een gouden medaille met haar dessert in categorie Chinese Keuken.

Eveline's Asian Streetfood is vanaf 24 januari 2022 elke werkdag om 18:00 uur te zien op 24Kitchen.

www.24kitchen.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie