IAB Nederland komt met Online-videohandboek
18-02-2020 09:22:55 | Door: Saskia van Weert | hits: 1416 | Tags:

De Taskforce Online Video van IAB Nederland brengt de tweede editie van het Online-videohandboek uit. Daarin staat een overzicht van alle technische, operationele en commerciële aspecten van de online-video-industrie.

Mediabestedingen, KPI’s en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en in- en verkoopmethoden, al deze onderwerpen komen aan bod.

Ruben Sondaar, voorzitter Taskforce Online Video van IAB Nederland: “Het is nog maar vier jaar geleden dat IAB Nederland de eerste editie van het Online-videohandboek publiceerde, maar termen die nu niet meer weg te denken zijn als CTV, OTT, ATV, bumper ads en livestreaming waren toen nog niet van toepassing. Het was dan ook hoog tijd om met een bijgewerkte editie van het handboek te komen. Een handboek dat houvast moet bieden aan iedereen die werkzaam is in de online-video-industrie.”

Wendy Pouw, directeur IAB Nederland: “Online video is een van de grote drijvers van de groei binnen digital advertising. Desondanks is de markt nog steeds aan het leren en aan het doorontwikkelen. Dit maakt deze editie van het Online Video Handboek ook zo belangrijk: een overzichtelijke bron van essentiële informatie die aansluit bij de vragen die in de markt leven. De toenemende mate van digitalisering van audiovisuele kanalen maakt het omarmen van deze informatie cruciaal om bij te blijven én klaar te zijn voor het omkeerpunt voor de digitale transformatie van tv.”

Het Online-videohandboek is te downloaden op de website van IAB Nederland.

www.iab.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie