IJsmeesters: een koud kunstje op SBS6
27-01-2021 15:21:00 | Door: David de Jong | hits: 2652 | Tags:

Onder de naam IJsmeesters: een koud kunstje, nemen zes ervaren ijskunstenaars het op SBS6 tegen elkaar op in een afvalrace. Onder toeziend oog van een vakjury en prominente gastjuryleden strijden de ijskunstenaars om de titel IJsmeester 2021.  

De kunstenaars worden onder tijdsdruk gezet om ijssculpturen te maken. De tweekoppige professionele jury bestaat uit Alec Messchaert, organisator van grootschalige ijssculpturenfestivals in Nederland en daarbuiten, en Anique Kuizenga, artistiek leider van het jaarlijkse IJsbeeldenfestival in Zwolle. Zij worden iedere aflevering bijgestaan door een gastjurylid in de persoon van een BN'er met kennis van en ervaring met het thema.

Op 12 februari 2021 is Hans Klok te zien met het thema magie. Erica Terpstra zal op 19 februari 2021 te zien zijn met reizen als thema. Iconische wereldsterren is het thema waar Albert Verlinde aan meedoet op 26 februari en op 5 maart 2021 zal André Kuipers het thema into the future begeleiden.

Hanneke, afkomstig uit Gent, gaat de strijd aan met onder meer haar man Martijn. Hanneke en Martijn hebben elkaar leren kennen in het sculpturenwereldje en hebben samen een aantal prijzen in de wacht gesleept.

Jeroen en Jostan komen uit Friesland. Laatstgenoemde ijskunstenaar is een relatieve nieuwkomer in het wereldje. Jostan is al een leven lang ijskunstenaar. Zijn vader Rolf is eveneens ijskunstenaar.

Kunstenares Ludo buigt over een schat aan ervaring. Zij was één van de eerste ijskunstenaars in Nederland en deed in het verleden met succes mee aan grote (inter)nationale wedstrijden. Net als Jostan is Marieke één van de jongsten in het vak, ondanks dat zij op haar 18de al haar eerste ijssculptuur maakte. Inmiddels heeft zij van zand- en ijskunst haar fulltime baan gemaakt.

Deelnemers krijgen tijdens het programma een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier. De kandidaat met de laagste beoordeling na twee opdrachten verlaat de competitie. In de finale staan drie kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2021.

IJsmeesters: een koud kunstje wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie