ITV Studios Netherlands Drama en Blooming Media gaan samenwerken
22-07-2020 14:17:00 | Door: David de Jong | hits: 2055 | Tags:

ITV Studios Netherlands Drama en productiehuis Blooming Media gaan een strategische samenwerking aan. De bedrijven gaan samen producties ontwikkelen maar blijven dat ook los van elkaar doen. Er zijn volgens een woordvoerder van Blooming Media geen plannen tot een fusie of overname. Per 1 oktober 2020 verhuist het team van ITV Studios Netherlands Drama naar het pand van Blooming Media in Duivendrecht.

Will Koopman, Creative Director bij ITV Studios Netherlands Drama: "Met de expertise van Blooming Media, zeker ook op het gebied van producties voor de jeugd, ontstaat er een nog sterkere gezamenlijke catalogus, waarmee we zowel de nationale als internationale markt goed kunnen bedienen."

Willem Zijlstra, partner & Creative Producer bij Blooming Media: “ITV Studios Netherlands Drama heeft in Nederland een stevige en inspirerende aanwezigheid. Blooming Media is een jong en groeiend bedrijf dat zich ook internationaal steeds meer profileert. Beide partijen behouden onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid en steunen en stimuleren elkaar daar waar gewenst. Na al die jaren verheug ik me bijzonder op de hernieuwde samenwerking met Will Koopman.”

ITV Studios Netherlands Drama is via ITV Studios Netherlands onderdeel van het Britse ITV Studios, dat op haar beurt onderdeel is van het eveneens Britse mediabedrijf ITV plc. In Nederland produceert de dramatak drama en comedy en short form formats. ITV Studios Netherlands Drama zijn de opnames voor de derde reeks van de Videoland/RTL4-serie Meisje van Plezier hervat, net als K van Karlijn, een serie voor Net5.

Blooming Media is opgericht door eigenaren Frank Jan Horst, Rogier Visser en Willem Zijlstra. Het richt zich voornamelijk op de ontwikkeling en productie van drama, comedy en animatie voor zowel jeugd als voor volwassenen. Het bedrijf is bezig met de vierde serie van Juf Roos voor RTL Telekids, een comedy-crime serie voor Net5 en verder een comedyserie met Alex Klaassen, te produceren in het najaar.

www.bloomingmedia.nl
www.itvstudios.nl
www.itvstudios.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie