ITV Studios reorganiseert en komt met drie Centres of excellence
01-10-2019 11:26:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3167 | Tags:

ITV Studios werkt vanaf 2020 met een andere bedrijfsstructuur. De internationale distributie- en commerciële activiteiten worden gereorganiseerd.

De structuur zal zich gaan focussen op drie Centres of excellence die met elkaar en met de internationale productietak van ITV Studios gaan samenwerken. De drie kernonderdelen zijn als eerste Global Entertainment, waar de internationale distributie en exploitatie van entertainmentformats onder één dak samen worden gebracht. Dan is er Global Distribution, dat zich gaat richten op de internationale distributie van drama en de finished tape-versies van alle overige ITV Studios-programma’s. Ten derde is er het Creative Network, dat creativiteit gaat stimuleren van unscripted labels binnen ITV Studios om het potentieel voor het ontwikkelen van wereldwijde hitshows te vergroten.

Julian Bellamy, directeur van ITV Studios: "Deze reorganisatie sluit aan op de More Than TV-strategie van ITV en stelt ons in staat om te profiteren van de mogelijkheden die een groeiende contentmarkt biedt en meer waarde te ontlenen aan onze bekroonde content. "

Talpa Global, onderdeel van Talpa Media, wordt volledig geïntegreerd in ITV Studios en krijgt de leiding over de volledige wereldwijde distributie en exploitatie van entertainmentformats.

Global Entertainment

Global Entertainment wordt de thuisbasis voor de licentiëring van enkele van de krachtigste formats wereldwijd. Hieronder valt The Voice en haar spin-offs The Voice Kids en The Voice Senior. Maar ook Love Island, Hell's Kitchen, Come Dine With Me, The Four, I'm A Celebrity....Get Me Out of Here, Four Weddings, I Love My Country en The Chase.

Global Entertainment komt onder leiding te staan van Maarten Meijs en is gevestigd in Nederland. De naam Talpa Media zal ophouden te bestaan.

Global Distribution

Global Distribution gaat voortbouwen op de opgebouwde expertise op het gebied van high-end drama financierings- en co-productiedeals, zoals World on Fire, Noughts & Crosses en Romulus en op meer grootschalige projecten, waaronder Magical Land of Oz en Wild Tokyo. Het bedrijf komt onder leiding te staan van Ruth Berry en krijgt verkoopteams over de hele wereld.

Creative Network

Creative Network, waarbij de focus ligt op het verhogen van de creativiteit bij de 36 formatlabels binnen ITV Studios in de belangrijkste format-exportlanden, om zo het potentieel te vergroten dat de programma’s die ontwikkeld worden een succes zullen worden. Om dit te realiseren geeft Creative Network voorrang aan het ontwikkelen van ideeën die een wereldwijd publiek aanspreken en wordt sterkere informatie-uitwisseling binnen de groep gestimuleerd om de kansen bij kopers te optimaliseren.

Creative Network komt onder leiding te staan van Mike Beale in Londen. Armoza Formats, de in Israël gevestigde maker van formats, blijft deel uitmaken van het netwerk en blijft de nieuwe mondiale hits ontwikkelen en verwerven.

ITV Studios Netherlands

De productiemaatschappijen Talpa Nederland (Talpa Content, Productie en Fictie), Mas Media en Vorst Media worden ook onderdeel van ITV Studios Netherlands onder leiding van CEO Karin de Groot en COO Edwin van der Veen. De productiebedrijven Talpa Middle East en Talpa Germany zullen integreren in ITV Studios. Talpa Middle East krijgt de nieuwe naam ITV Studios Middle East en blijft onder leiding van Ziad Kebbi. Talpa Germany blijft onder leiding van Karsten Roeder.

David McGraynor als Chief Operating Officer van ITV Studios zal toezicht houden op alle commerciële activiteiten van Studios, inclusief Global Entertainment en Global Distribution, waarbij Ruth en Maarten rechtstreeks aan hem rapporteren. Na negen jaar bij ITV Studios maakt Maria Kyriacou, President International Studios, de overstap naar Viacom International Media Networks. Sharjeel Suleman wordt Chief Finance Officer voor ITV Studios.

www.itvstudios.com
www.talpa.tv

Lees ook:

John de Mol en ITV Studios/Talpa Media nemen afscheid van elkaar

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie