Ik hou van Holland keert terug op SBS6
19-08-2020 15:41:00 | Door: David de Jong | hits: 1695 | Tags:

Vanaf zaterdag 29 augustus 2020 is Ik hou van Holland weer wekelijk te zien bij SBS6 in een aangepaste vorm, maar nog steeds met Linda de Mol aan het roer én spelletjes op het gebied van amusement, sport, vaderlandse geschiedenis, muziek en taal.

Vanwege eerder geplande activiteiten geeft Guus Meeuwis vanaf dit seizoen het teamcaptain-stokje door aan zijn vriend Leo Alkemade. De publiekstribunes van Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade maken plaats voor twee Hollandse huiskamers en Joke Meijer (Orgel Joke) en swingende gebarentolk Mirjam Stolk zorgen voor een muzikale twist.

Guus Meeuwis: “Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen. Ik ben de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier onderdeel geweest van het programma. Elke opnamedag met Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol was een feestje, ik heb er vriendschappen aan overgehouden en ik heb diep respect voor de geoliede machine achter de schermen. Ik ben erg verheugd dat Leo mijn plek overneemt, hij is niet alleen een goede vriend maar ook één van de grappigste mensen die ik ken. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen.”

Leo Alkemade: “Het is een grote eer het stokje van Guus Meeuwis over te mogen nemen in Ik hou van Holland! Geen gemakkelijke opgave, wel een hele hele leuke!”

Vanwege het coronavirus en de daarbij horende 1,5-metermaatregel staan er de komende serie niet drie, maar twee gasten naast de teamcaptains aan de desk en is er op de publiekstribunes plaats gemaakt voor twee knusse woonkamers waarin elke teamcaptain iedere week een ander huishouden ontvangt. Naast de strijd om de hoofdprijs zetten beide teams alles op alles om ook gedurende het spel al leuke (kleinere) prijzen in de wacht te slepen voor hun huishouden.
 
Ik hou van Holland is ontwikkeld door het toenmalige Talpa Content en wordt geproduceerd door ITV Studios Nederland.

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie