Interactieve video in de strijd tegen betalingsachterstanden en oplopende schulden
02-10-2019 13:56:00 | Door: David de Jong | hits: 1855 | Tags:

Klanten van energiebedrijf Eneco met een betalingsachterstand ontvangen voortaan een gepersonaliseerde en interactieve videoboodschap. Eneco maakt gebruik van een nieuw interactief videoproduct van Alphacomm Solutions.

Uit cijfers van het Nibud blijkt dat 2,6 miljoen Nederlandse huishoudens moeilijk rond kunnen komen. Daar komt bij dat uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat de helft van de mensen met financiële problemen laageletterd zijn. De groep laaggeletterden is dus oververtegenwoordigd in de groep met schulden.
 
Marcel Amens van Alphacomm Solutions: "Met name de groep laaggeletterden, die moeite heeft met het begrijpen van facturen en aanmaningen, loopt extra risico om ongewild in een betalingsachterstand te komen. Dit kan al snel leiden tot oplopende schulden indien de debiteur niet adequaat reageert. Innovatie in creditmanagement is daarom broodnodig. We moeten aansluiting vinden bij alle Nederlanders."
 
In de video wordt door middel van animaties, eenvoudig taalgebruik en ondertiteling uitgelegd dat er sprake is van een betalingsachterstand. Tevens worden alle mogelijke oplossingen op een toegankelijke manier aangeboden. Van uitgesteld betalen, het afspreken van een betalingsregeling tot het aantekenen van bezwaar. Voor mensen die daar behoefte aan hebben, wordt zelfs de route naar schuldhulpverlening aangeboden.
 
Alphacomm Solutions onderstreept met de lancering van de interactieve videodienst het belang van zelfredzaamheid bij het voorkomen van schulden.

Michael Martens: "We betrekken de klant bij het oplossen van de betalingsachterstand. Dankzij de combinatie beeld, tekst en geluid is het heel makkelijk te volgen. Ook kan je op je eigen tempo alle opties afgaan en de video op elk gewenst moment pauzeren of opnieuw afspelen. Om de effectiviteit van betalingsherinneringen te blijven verhogen zijn we gestart met het ondersteunen van meerdere talen en blijven wij doorontwikkelen met onze klanten. De nieuwe dienst wordt aangeboden aan alle bedrijven die zelf stappen willen ondernemen om hun klanten beter te bedienen."

www.eneco.nl
www.alphacomm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie