Investigation Discovery wijzigt vormgeving en naam in ID
08-10-2020 16:05:00 | Door: David de Jong | hits: 1810 | Tags:

De Amerikaanse misdaadseriezender Investigation Discovery heeft ook in Europa en daarmee ook in Nederland op 29 september 2020 haar vormgeving gewijzigd en haar naam ingekort tot ID. Hiermee volgt de Europese tak van Discovery het Amerikaanse ID dat op 12 april 2020 de gewijzigde vormgeving en naamgeving introduceerde.

Investigation Discovery wordt in Nederland via standaardpakketten via kabel, satelliet, IPTV en het eigen Dplay aangeboden. ID brengt vooral Amerikaanse reportages en series over criminaliteit en misdaad. Investigation Discovery wordt sinds 2011 in Nederland gedistribueerd en kent sinds 2013 het voorgaande logo.

Het Amerikaanse Roger die eerder verantwoordelijk was voor de Discovery-vormgeving, is samen met Wee Beastie verantwoordelijk voor de ID-vormgeving. Het logo en de vormgeving zijn dan ook in de Verenigde Staten ontworpen door Cina Assocations en de promo's zijn gemaakt door het bureau Fogo.In Nederland wordt de pan-Europese versie verspreid met Nederlandse ondertiteling en Nederlandse reclame. Daarnaast is er een Deense, Franse, Poolse, Ierse en Zweedse versie. Al deze versies werken met Nederlandse uitzendlicenties die ontheffingen voor Europese en Nederlandse producties hebben verkregen. Daarnaast bestaat er nog een Servische en Britse versie van deze misdaadzender. In Nederland worden de reclameblokken van ID verkocht via AdAlliance (RTL Nederland). Discovery Benelux valt sinds kort onder de Duitse afdeling van Discovery.

www.discoverybenelux.nl
www.investigationdiscovery.nl
www.discovery.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie