Jan Müller bestuurder Stichting Regionale Omroep
10-12-2020 10:02:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2068 | Tags:

De raad van toezicht van de Stichting Regionale Omroep (RPO) heeft Jan Müller benoemd als bestuurder van de RPO. Hij volgt Gerard Schuiteman op.

Jan Müller kent de omroepwereld goed. Van 2009 tot en met 2017 was hij algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid dat deels voortkwam uit de publieke omroep. Daarna aanvaardde hij de functie als CEO van The National Film and Sound Archive of Australia in Canberra dat hij ontwikkelde van analoog archief tot een nationaal media-instituut als Beeld en Geluid.

Rein van der Kluit, voorzitter van de raad van toezicht RPO: “Wij zijn verheugd dat een zeer ervaren bestuurder als Jan de RPO komt versterken. Met hem gaat de RPO een nieuwe fase in. We zien uit naar de samenwerking.”

Jan Müller: “Mijn hart ligt nog altijd bij de publieke omroep. Na bijna vier jaar Australië is het goed om terug te keren in Hilversum en mij in te gaan zetten voor een sterke positie van de regionale publieke omroepen in ons land. Zij zorgen voor de noodzakelijke, onderscheidende regionale journalistiek en hebben met hun media-aanbod een belangrijke functie in onze samenleving.”

Jan Müller, op dit moment nog werkzaam in Australië, zal op 1 februari 2021 aantreden. Tot die tijd neemt interim-bestuurder Mark Minkman de taken waar.

www.stichtingrpo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie