Jan Versteegh presentator Lingo bij SBS6
03-07-2019 12:44:00 | Door: David de Jong | hits: 3239 | Tags:

Presentator en spelletjesfanaat Jan Versteegh wordt het nieuwe gezicht van Lingo. Het woordspelletje maakt vanaf 26 augustus 2019 haar comeback bij SBS6.

René Oosterman
, zendermanager SBS6: "Rummikub, Scrabble, Poker, enzovoort. Uit de verschillende screentests die we hebben gedaan, bleek al snel dat Jan Versteegh dol is op spelletjes en het als een eer ziet om deze klassieker te mogen presenteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de keuze was dus snel gemaakt."

Jan Versteegh: "Tijdens de screentests merkte ik dat ik vanzelf mee stond te spelen. Ik kijk als spelletjesfanaat dus enorm uit naar de opnames van Lingo."
 
De eerste aflevering van Lingo werd uitgezonden in 1989, waarna het spelletje waarin kandidaten woorden moeten raden, enorm geliefd werd. Desondanks verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie. Dit jaar brengt SBS6 het spel terug en kan iedere liefhebber van Lingo weer meedoen.
 
Eerder werd het programma, eerst bij de VARA, daarna bij de TROS, telkens bij de NPO, gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé, Nance en Lucille Werner. Lingo wordt geproduceerd door IDTV.

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie