Janine Abbring ontvangt Humberto Tan in VPRO Zomergasten
04-07-2022 09:34:47 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 1013 | Tags:

Presentator, schrijver en fotograaf Humberto Tan is op 24 juli te gast in VPRO Zomergasten. Janine Abbring presenteert het televisieprogramma voor het zesde seizoen op rij en interviewt Humberto Tan over zijn ideale televisieavond.

Humberto Tan: "Ik ben een veelvraat op televisiegebied. Van Studio Sport tot National Geographic en van Nieuwsuur tot Het Perfecte Plaatje. Mijn zomergastenavond is uiteindelijk een weerslag van mijn karakter en een compendium van mijn interesses. Het zal gaan over het belang van rechtvaardigheid zoals mijn moeder me dat heeft geleerd. Maar ook over interviewen, de kracht van natuur en over entertainment. En ik heb plannen met een paar TikTok-fragmenten."

Humberto Tan

Humberto Tan heeft een eigen talkshow op RTL en maakt wekelijks een radioshow voor AVROTROS. Daarnaast maakt hij podcasts, schrijft boeken en werkt als fotograaf. In 2020 werd hij voorzitter van de Commissie Mijnals die de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gevraagd en ongevraagd adviseert over inclusiviteit en racisme.   

Humberto Tan werd bekend bij het grote publiek toen hij in 1993 NOS Studio Sport ging presenteren en later ook het NOS Journaal. In 2005 stapte hij over naar Talpa, dat niet veel later door RTL werd overgenomen. Daar presenteerde hij onder andere Eredivisievoetbal, RTL Boulevard en nu het Champions League voetbal. In 2000 publiceerde hij het boek Het Surinaamse Legioen over Surinaamse voetballers in de eredivisie.

RTL Late Night

Vanaf 2013 krijgt Humberto Tan zijn eigen talkshow, RTL Late Night. Hij wordt geprezen om zijn vakmanschap en zijn warme en menselijke benadering. Hij weet internationale sterren naar zich toe te trekken, zoals George Clooney, Ed Sheeran, Pharrell Williams en Coldplay. In 2015 wordt hij gekozen tot Omroepman van het Jaar en in 2014 en 2016 wint hij de Zilveren Televizier Ster voor beste presentator. In 2016 krijgt hij de Sonja Barend Award voor zijn gesprek met een vriendengroep die de terroristische aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan overleefde. Vanaf 2015 dalen de kijkcijfers en in 2018 vervangt RTL Humberto Tan door Twan Huys.

Daarna presenteerde hij programma's als Holland’s Got Talent, Dance, Dance Dance en The Big Music Quiz. Humberto Tan schreef verschillende columnbundels en ook het kinderboek Pirouette in Paramaribo. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren ontwikkeld als fotograaf. In 2016 won hij het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Daarna fotografeerde hij onder meer Rohinga-vluchtelingen in Bangladesh voor Het Rode Kruis. Momenteel werkt hij aan een boek met interviews en foto’s van honderdjarigen.

Foto credits: Melissa Schriek

www.vpro.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie