NPO: Jinek, Pauw en Nieuwsuur per 2020 half uur vroeger op tv
27-08-2019 13:04:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1951 | Tags:

Vanaf januari 2020 beginnen de talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jink een half uur eerder. Dat maakt de NPO bekend bij de presentatie van het nieuwe tv-seizoen.

Ook Nieuwsuur op NPO 2 begint dan vroeger op de avond. De latenight-talkshows op NPO 1 beginnen in het nieuwe jaar om 22:30 uur, gevolgd door het late NOS Journaal en het NOS Sportjournaal rond 23:30 uur. Op NPO 2 begint Nieuwsuur om 21:30 uur.

Frans Klein, directeur video: “We weten dat veel kijkers de latenight-talkshow graag iets eerder willen zien. Met het eveneens vervroegen van Nieuwsuur houden we een mooi actueel blok en dan iets eerder op de avond.”

Eerder gaf Eva Jinek in een interview met LINDA. al aan het fijn te vinden als haar praatprogramma wat eerder begint en eindigt. Tijdens de NPO-presentatie werd daar ook op gezinspeeld.

Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO deed tijdens de seizoenspresentatie van de NPO ook een oproep aan de talkshowhosts van de NPO, Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw in de hoop dat deze niet zullen overstappen naar RTL Nederland of Talpa Network.

Shula Rijxman: "Lieve Eva, Jeroen, Matthijs. De publieke omroep heeft jullie groot gemaakt. Jullie hebben de publieke omroep groot gemaakt. De kijker geniet elke dag hoe jullie ontroeren, uitdagen en weten te prikkelen. En jullie zijn voorbeelden, rolmodellen voor nieuwe talenten, nieuwe professionals. En dat.. is onbetaalbaar."

De NPO focust in het nieuwe seizoen grotendeels op bestaande formules en een aantal nieuwe dramaproducties. Tijdens de seizoenspresentatie focuste de landelijke publieke omroep vooral op het begrip vrijheid in het kader van 75 jaar bevrijding. Dramaseries als Hoogvliegers, Keizersvrouwen en Stanley H. zijn nieuwe dramaprodukties. De NPO kondigde verder een nieuwe kinderomgeving voor NPO Start aan en nieuwe documentaire en reportagereeksen waaronder reportageseries over Nederland tijdsens het interbellum van de jaren '20 en '30, een terugblik op moordzaken in De Zaak van Je Leven, een serie over onrecht met Bram Krikke en Dennis Schouten en een serie over hoe men anno 2019 een man kan zjin. Details over het in Nederland te houden Eurovisie-songfestival zijn behoudens de aanduiding van de regisseurs niet bekend gemaakt. Het woord radio viel niet tijdens de seizoenspresentatie. De volledige seizoenspresentatie is hier te vinden.

evajinek.kro-ncrv.nl
pauw.bnnvara.nl
www.npo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie