John Olivieira ad-interim bestuurder Publieke Omroep Amsterdam - AT5, SALTO, FunX, Concertzender
23-05-2019 18:06:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3443 | Tags:

De Raad van Toezicht van de Publieke Omroep Amsterdam - AT5, SALTO, Concertzender en de Amsterdamse editie van FunX - heeft John Olivieira aangesteld als ad-interim bestuurder.

Olivieira neemt hierdoor automatisch zitting in de directie van AT5. Hij doet dat naast David Vink, die tevens verantwoordelijk is voor NH Media.

Jef Holland, voorzitter Raad van Toezicht van Publieke Omroep Amsterdam: "Vanuit Publieke Omroep Amsterdam streven we naar een meer transparante en simpele organisatiestructuur. De nieuwe ad-interim bestuurder krijgt als taak mee om Publieke Omroep Amsterdam met al haar merken klaar te maken voor de toekomst. Maar ook om de samenwerking met NH Media te optimaliseren en transparanter te maken. Wij zien in John Olivieira een uitstekende kandidaat om ons hierin te ondersteunen. Uitgangspunt bij de aanstelling is om aan de wens van de gemeente Amsterdam gehoor te geven de leden van de raad een afspiegeling te laten zijn van de veelzijdigheid van bewoners van de stad."

John Olivieira: "Eén van mijn opdrachten is om de governance en organisatiestructuur goed te regelen en AT5 en SALTO toekomstbestendig te maken. Ik geloof sterk in verbinden en samenwerken. AT5 is een fantastisch merk met een mooi platform, dat wat mij betreft meer aandacht mag krijgen."

Olivieira werkte eerder onder andere voor MTV Networks en Sanoma. Hij is partner van journalistiek blockchain platform Publicism. De afgelopen twee jaar werkte Olivieira als strategisch consultant bij NDC Mediagroep.

www.publiekeomroepamsterdam.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie