John de Mol en ITV Studios/Talpa Media nemen afscheid van elkaar
18-09-2019 12:30:00 | Door: David de Jong | hits: 11954 | Tags:

ITV Studios heeft bekendgemaakt dat ze afscheid nemen van John de Mol. ITV Studios nam in 2015 Talpa Media over met als voorwaarde dat John de Mol nog jarenlang verbonden zou blijven aan het productiebedrijf. John de Mol heeft daarna een nieuw eigen bedrijf met radio- en televisiezenders opgezet onder de naam Talpa Network. Daar zal hij zich op concentreren. Tot eind april 2020 zal John de Mol nog managementdiensten voor ITV Studios/Talpa Media blijven uitvoeren.

Productiebedrijf Talpa Media exploiteert en ontwikkelt de rechten van programma's als The Voice, I Love My Country en Dating in the Dark. ITV Studios kondigde met het vertrek van John de Mol bij Talpa Media aan dat Talpa Media meer zal worden geïntegreerd in ITV Studios en hier de komende weken meer over bekend zal maken. ITV Studios en John de Mol hebben een zogeheten first look-overeenkomst gesloten waarbij John de Mol toekomstige formats als eerste bij ITV zal aanbieden.

ITV Studios is onderdeel van het Britse beursgenoteerde ITV. De Nederlandse tak van ITV Studios wordt geleid door Karin de Groot. Per 2020 zal Talpa Netherlands (waaronder Talpa Content, Talpa Productions, Talpa Fiction, Vorst Media en MasMedia) onder ITV Studios Netherlands komen te vallen. Talpa Global (waaronder Global Productions en Global Music & Talent Agency) zal bij ITV Studios worden geïntegreerd. Thans is Pim Schmitz CEO van Talpa Media en vormt hij samen met John de Mol de Raad van Commissarissen bij Talpa Network. 
 
In 2015 kocht ITV Studios Talpa Media van John de Mol voor circa 500 miljoen euro, waarbij John de Mol maximaal 1,1 miljard euro aan de verkoop kon verdienen door tot aan 2023 verbonden te blijven aan Talpa Media indien het bedrijf bepaalde prestaties zou behalen. John de Mol zal daar iets minder van ontvangen omdat deze de overeenkomst eerder laat ontbinden. In een persverklaring wenst ITV Studios John de Mol een goede toekomst toe. De verwachting is dat Talpa Media als naam zal verdwijnen ten gunste van ITV Studios.

www.itvstudios.com
www.talpa.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie