Johnny de Mol en Ron Blaauw in Restaurant Misverstand over dementie op SBS6
22-01-2020 12:33:00 | Door: David de Jong | hits: 1823 | Tags:

SBS6 komt met een programma over dementie. In Restaurant Misverstand worden negen mensen met dementie gevolgd, die als restaurantmedewerker onder leiding van chef-kok Ron Blaauw aan het werk gaan.

 

Geen van allen heeft ervaring in de horeca, maar iedereen is gedreven om aan de slag te gaan en te laten zien wat er ondanks de ziekte allemaal nog wél kan. Het doel is om begrip voor en kennis over dementie te vergroten. Johnny de Mol laat als gezicht van het programma zien welke maatschappelijke vraagstukken en oplossingen samenhangen met dementie. Te zien is waar de medewerkers tegenaan lopen, maar ook de lol die ze hebben tijdens het runnen van het restaurant. Het programma is vanaf dit voorjaar te zien bij SBS6.
 
Johnny de Mol en Ron Blaauw hebben van dichtbij gezien wat de ziekte dementie met mensen doet. Johnny de Mol’s oma en de vader van Ron Blaauw leden aan dementie. De ziekte komt ook op jonge leeftijd voor, bij mensen die midden in het leven staan en actief zijn. Dementie is een ziektebeeld waarbij de geestelijke vermogens ernstig afnemen. Als gevolg hiervan kan iemand dagelijkse handelingen, die voorheen moeiteloos werden gedaan, minder goed of niet meer uitvoeren. Met het programma Restaurant Misverstand laten Alzheimer Nederland en SBS6 zien hoe mensen met dementie mee kunnen blijven doen in de samenleving. 
 
Het programma The restaurant that makes mistakes werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië op Channel4. De Nederlandse versie, Restaurant Misverstand - Waar niemand wordt afgeserveerd, wordt geproduceerd door Concept Street.

 

www.talpanetwork.com

www.sbs6.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie