Johnny de Mol en elftal kinderen ontwerpen officiële Eredivisiebal 2018/2019
22-01-2018 11:03:00 | Door: | hits: 3543 | Tags:

Tv-presentator en voetballiefhebber Johnny de Mol ontwerpt de officiële Eredivisiebal voor het seizoen 2018/2019. Hij doet dat samen met een door hem geselecteerd elftal kinderen. Samen met zijn team wil De Mol de nadruk leggen op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal.   

De Mol: "Het maakt niet uit wat je achtergrond is, je geloof of zelfs je gezondheid, iedereen kan plezier uit een bal halen. En vooral kinderen kunnen dat als de beste. In het weekend kijken honderdduizenden mensen naar deze bal in het stadion of op FOX Sports. Dan is het heel bijzonder om dit met deze groep kinderen, die symbool staan voor de kinderen van heel Nederland, te kunnen doen en de verbindende kracht van voetbal over te brengen."

Johnny's elftal vormt een afspiegeling van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn programma Hotel Syndroom, kinderen die uit huis geplaatst zijn en van kinderen uit het Gooi tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië. De kinderen komen uit alle hoeken van Nederland en vormen samen een bont en sportief gezelschap met één gemene deler: liefde voor voetbal. 

De Eredivisie ontwerpt ieder seizoen in samenwerking met partner Derbystar een nieuwe officiële wedstrijdbal. De bal waar in het huidige voetbalseizoen mee wordt gespeeld is ontworpen door Henk Schiffmacher. De tattookoning geeft nu het stokje door aan Johnny de Mol.

Op 6 mei 2018 - tijdens de laatste speelronde van dit seizoen -  rolt de nieuwe bal voor het eerst. De naam van de nieuwe officiële wedstrijdbal en het uiterlijk worden voorafgaand aan de laatste speelronde gepresenteerd.  

www.eredivisie.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie