KPN en Talpa Network mogen gepersonaliseerde reclame invoeren
18-07-2019 12:31:00 | Door: David de Jong | hits: 4805 | Tags:

KPN en Talpa Network werken eraan nog dit jaar reclame op maat in te voeren voor de 2,2 miljoen klanten van KPN Interactieve TV. Het Commissariaat voor de Media heeft in juni 2019 op verzoek van KPN en Talpa Network hier toestemming voor gegeven. In oktober 2018 begonnen KPN en Talpa Network een proef waarbij via de zenders van Talpa Network op profielen afgestemde reclame wordt uitgezonden. Het gaat daarbij om een kleine groep van klanten die bij KPN werken. De bedoeling is de groep uit te breiden. Talpa Network is daarbij de verkoper van de reclames op maat.

KPN is begonnen met het verkrijgen van specifieke toestemmingen via opt-in om reclame op basis van profielen te mogen uitzenden: dit is volgens KPN benodigd. Het geven van toestemming is niet verplicht om diensten af te nemen bij KPN. Profielen worden samengesteld op basis van kijkgedrag en gegevens als adres, leeftijd, geslacht en het soort zenderpakket  Daarbij worden profielen gekoppeld aan doelgroepen zoals een gezin dat in sport is geïnteresseerd. Hoe de profielen er precies uitzien, wil KPN niet kenbaar maken. Eerder is al wel met geregionaliseerde reclame gewerkt.

Mediabureaus zullen overigens een aanpassing moeten plegen om met reclame op maat te werken, aangezien hun werkprocessen daarop moeten worden aangepast.

Eerder was het de bedoeling om voor de zomer van 2019 met de reclame via profielen van start te gaan. In andere landen wordt al langer met gepersonaliseerde reclame gewerkt. Voor zover bekend maken andere televisiezenders en andere aanbieders zoals VodafoneZiggo nog geen gebruik van reclame op maat. Bij VodafoneZiggo ligt dat technisch gezien lastig door de technische wijze van het uitzenden van tv-zenders. Het bedrijf zegt daar desgevraagd reclame op maat ook interessant te vinden en ermee bezig te zijn om een toekomstbestendige oplossing hiervoor te vinden. Het kan er verder niets concreets over zeggen.

Bij de online uitzending van televisiezenders kan en wordt al geprofileerde en gepersonaliseerde reclame uitgezonden.

www.overons.kpn
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie