KPN schrapt zenders Fox en National Geographic
09-04-2019 17:32:00 | Door: David de Jong | hits: 5832 | Tags:

KPN heeft aangekondigd per 1 juni 2019 de zenders Fox, National Geographic, Nat Geo, Nat Geo Wild, Baby TV en 24 Kitchen te schrappen uit haar interactieve tv-aanbod. Ook bij Digitenne verdwijnen Fox en National Geographic. Het is opvallend dat deze zenders die sinds kort in handen zijn van Walt Disney Company, worden geschrapt voor 2,37 miljoen huishoudens.

Daarmee wordt per 1 juni 2019 een flink gat geslagen in het bereik van deze zenders. VodafoneZiggo zegt desgevraagd geen plannen te hebben om zenders als Fox en National Geographic te schrappen. Voglens een woordvoerder loopt het contract nog door en zijn er geen onderhandelingen gaande+ de zenders blijven aldus de woordvoerder gewoon bij Ziggo te zien. Ziggo telt 3,88 miljoen kabeltelevisieklanten en is daarmee de grootste televisiedistributeur van Nederland.

KPN zegt in een reactie via haar woordvoering dat regelmatig de samenstelling van haar zenderpakketten te heroverwegen naar aanleiding van het kijkgedrag van onze klanten en de afspraken met de zenders. KPN voert met verschillende aanbieders gesprekken voor alternatieven. Fox en National Geographic zeggen desgevraagd het een opmerkelijke wending in de gesprekken te vinden die deze zegt te hebben over doorgifte van deze zenders. De zenders zeggen nog met elkaar in gesprek en optimistisch gestemd over het beschikbaar blijven van deze populaire kanalen voor de klanten van KPN.

www.kpn.com
www.foxtv.nl
www.nationalgeographic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie