KPN stopt met adresseerbare reclame, Talpa Network gelooft er nog in
10-02-2021 14:40:00 | Door: David de Jong | hits: 2293 | Tags:

KPN is gestopt met adresseerbare reclame. Talpa Network blijft daar wel in geloven. In samenwerking met Talpa Network werd bij KPN de mogelijkheid geboden om op SBS6, Net5, Veronica en SBS9 via profielen te adverteren bij de klanten met interactieve tv die akkoord gingen met de opt-in.

De profielen werden samengesteld op basis van kijkgedrag en gegevens als adres, leeftijd, geslacht en het soort zenderpakket  Daarbij werden profielen gekoppeld aan doelgroepen zoals een gezin dat in sport is geïnteresseerd. Voor het aanbieden van adresseerbare reclame heeft het Commissariaat voor de Media toestemming gegeven. Het project startte in 2018 met een pilot gevolgd door een algehele uitrol bij de KPN-klanten in de loop van 2019.

KPN zegt desgevraagd ook de afgelopen jaren te hebben gesproken met RTL Nederland. Gerd De Smyter, woordvoerder van KPN: "Onze focus ligt de komende jaren ligt op de versnelde aanleg van glasvezel die essentieel is voor de verdere digitalisering van Nederland. Reclame op maat heeft nu geen prioriteit. We houden de ontwikkelingen uiteraard in de gaten."

KPN wil verder niet ingaan op de vraag hoe ze het idee van adresseerbare reclame hebben ervaren en wat de resultaten waren. Ook over hoeveel huishoudens voor opt-in hebben gekozen, wil KPN geen uitspraken doen. Wel noemt KPN de versnelde aanleg van glasvezel essentieel voor de verdere digitalisering in Nederland. Desondanks heeft KPN de afgelopen jaren de aanleg van glasvezel juist vertraagd. Onlangs kondigde KPN aan die juist weer te willen versnellen.

Allard Ruyl, CEO Talpa Media Solutions bij Talpa Network: "KPN heeft Talpa Network en RTL Nederland inderdaad laten weten dat zij hun focus hebben verlegd naar de versnelde aanleg van glasvezel en dat reclame op maat daarom voor nu even geen prioriteit krijgt. Wij focussen ons op een optimale kijkervaring voor de consument en geloven nog steeds in de toekomst van addressable tv en blijven hier volop op ontwikkelen. Tegelijkertijd doen wij hetzelfde op het gebied van connected tv.”

VodafoneZiggo, RTL Nederland en RTL-dochterbedrijf Ad Alliance is ook om een reactie gevraagd, maar hebben nog niet gereageerd. VodafoneZiggo heeft geen enkele vorm van adresseerbare reclame. Bij Ziggo, de kabeltak van VodafoneZiggo, is dat technisch alleen in de menu’s van de decoders of bij video on demand mogelijk.

Zie ook: KPN en Talpa Network mogen gepersonaliseerde reclame invoeren.

www.overons.kpn
www.talpanetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie