KPN verlengt contract Walt Disney Company voor ESPN en andere zenders
30-07-2021 18:00:00 | Door: David de Jong | hits: 2265 | Tags:

KPN heeft het contract met Walt Disney Company voor de uitzending van onder meer ESPN, 24Kitchen, National Geographic, Fox, Baby TV en Nat Geo Wild verlengd. Dit heeft KPN bekend gemaakt. De verlenging is tot 1 augustus 2025, de einddatum waarop ESPN (Eredivisie Media & Marketing) de utizendrechten bezit van de Eredivisie. Het vorige contract omtrent de sportzender dateert van 2019.

Bij KPN is het hoofdkanaal ESPN in het basispakket opgenomen. Via ESPN Compleet kan per 2 augustus gekeken worden naar ESPN2, ESPN3 en ESPN4. ESPN schrapt per 2 augustus 2021 de kanalen ESPN5 en ESPN6. Wel introduceert de voetbalzender ESPN UHD waarbij in een HD-resolutie in 1080p met HDR wordt uitgezonden. Bij KPN is de zender te zien voor de KPN-klnaten die een 4K-pakket afnemen (ondanks dat de zender niet in 4K is). ESPN UHD zal twee wedstrijjden per week in de verhoogde resolutie uitzenden.

Jean Pascal van Overbeke, Chief Commercial Officer en lid van de Raad van Bestuur bij KPN:  “We willen voetbal voor al onze klanten toegankelijk maken door het ESPN-hoofdkanaal in het basispakket te houden. Daarnaast ben ik er trots op dat onze klanten nu nog scherper op de bal kunnen zitten, omdat er ook in UHD gekeken kan worden.”

De zender Baby TV en Nat Geo Wild blijven in de extra zenderpakketten beschikbaar. Of en hoelang Disney Channel, DisneyXD en Fox in Nederland blijven bestaan, is onduidelijk. In landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië zijn of worden deze zenders gestopt vanwege het OTT-aanbod van Disney+. Disney XD wordt in een zendercombinatie met Veronica (van Talpa Network) uitgezonden.

www.espn.nl
www.disneyb2b.nl
www.waltdisneycompany.com

www.overons.kpn

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie