[Kijkcijfers] RTL blijft Talpa Network bij seizoensopening net voor
02-09-2019 16:57:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2488 | Tags:

Het nieuwe televisieseizoen is begonnen! Nou ja; Talpa Network en RTL begonnen beide afgelopen week half.

Talpa Network presenteerde een nieuwe vooravond met Man Bijt Hond en Lingo en had een vliegende start.

De eerste uitzending van Lingo stond tegenover de seizoensopening van GTST. Lingo trok 802.000 kijkers versus 665.000 voor GTST, Man bij Hond trapte af met 611.000 kijkers. Later in de week zakte Lingo en Man bijt Hond wat weg, GTST bleef stabiel.

De kijkcijfers voor Lingo en Man bij Hond waren uitstekend en op maandag had SBS6 ook nog eens een miljoen kijkers met Chateau Meiland.

RTL hield zich vorige week verder rustig, Talpa Network scoorde met Europees voetbal met 2 miljoen kijkers naar Ajax op woensdag als hoogtepunt. Alles wees erop dat Talpa Network in de eerste week van het nieuwe seizoen RTL voorbij zou gaan maar naar mate de week en vorderde, werd het anders.

Op donderdag was er op SBS6 de eerste uitzending van de politieserie DNA met Yolanthe, getuige de vernietigende recensies en reacties op social media, moet je dit programma als een verloren investering beschouwen. Er keken 489.000 mensen.

Op vrijdag was er een kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Elftal op Veronica, om 18:00 uur een beetje op een ongelukkig tijdstip, er keken 385.000 mensen.

Helden door de modder trok op vrijdag op SBS6 249.000 kijkers - met dit programma gaat Talpa Network de oorlog niet winnen.

Vrijdag was ook de dag dat voor RTL de zomer echt was afgelopen met de seizoensopening van The Voice Senior. Daar keken 1,5 miljoen mensen naar.

Talpa Network had RTL met gemak voorbij gekund afgelopen week als het werk had gemaakt van het weekend maar had blijkbaar besloten dat het nog te vroeg in het seizoen was en deed nog niets.

RTL had zaterdag ook niet veel maar haalde zondag uit met Expeditie Robinson dat vanwege de ruimte die er was in het uitzendschema naar RTL4 is verhuisd, er keken 1,6 miljoen mensen.

Ook op zondag op RTL4 Familie Kruys - van en met Linda de Mol, daar keken 898.000 mensen naar.

Ondanks dat aan het eind van de week het momentum voor Talpa Network verloren ging, was het een uitstekende week met een marktaandeel van 23,7 procent, slechts een fractie onder de 24,2 procent van RTL.

Vandaag - maandag 2 september - gaat het seizoen dan volledig los met de seizoensopening van DWDD en de lancering van Beau om 22:30 uur, waar reikhalzend naar uit is gekeken.

Talpa Network zal het deze week zonder Europees voetbal moeten doen maar daar staat tegenover dat er komend weekend wel grote lanceringen staan te gebeuren. Met op zaterdag Ik hou van Holland en op zondag eerst Postcodeloterij Miljoenenjacht - beide met Linda de Mol, gevolgd door de lancering van Flirty Dancing met Wendy van Dijk.

www.kijkonderzoek.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie