[Kijkcijfers] RTL en Talpa Network zakken na seizoensopening wat weg
16-09-2019 16:08:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1631 | Tags:

Na een prima start van het seizoen, zijn zowel RTL als Talpa Network afgelopen week wat weggezakt, NPO herstelde zich juist; geholpen door interlandvoetbal.

Beau heeft inmiddels twee volle weken gedraaid. Hij is nog steeds zoekende naar het juiste format. Was het eerst nog onwennig, nu is het zo ontspannen dat het soms doorslaat in het informele.

Opmerkelijk is dat nog niet veel wordt gehoord dat de kijkcijfers slecht zijn. Is het uit symathie voor Beau van Erven Dorens, is het omdat we met zijn allen denken dat het allemaal nog wel gaat bijdraaien en groeien?

De feiten zeggen dat Beau in de eerste twee weken 14 procent minder kijkers trok dan Twan Huys is zijn eerste twee weken met RTL Late Night. Daar moet wel worden bijgezegd dat Twan op de vrijdag in de tweede week een eenmalige groot geluk had; de finale van The Voice Senior was - bij het ontbreken van een live show - in RTL Late Night, wat 1,7 miljoen kijkers trok. Als we die ene vrijdag buiten beschouwing laten, komt Beau op een plus van 4 procent.

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie