[Kijkcijfers] Spanning loopt op: Talpa Network en RTL beginnen komende week het nieuwe seizoen
20-08-2019 09:16:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2583 | Tags:

De televisiezomer loopt op zijn eind. Los van het WK Voetbal heeft de zomer niet veel spektakel gebracht. NPO heeft het goed gedaan, RTL en Talpa Network houden hun kruit droog.

Afgelopen week verloren NPO en RTL wat marktaandeel, Talpa Network won een beetje en kroop iets dichter naar RTL. Maar het maakt allemaal niet zoveel uit, het gaat erom wat er volgende week en de weken daarna op de borden komt te staan.

We kijken natuurlijk vooral uit naar het nieuwe seizoen van Talpa Network. Met de komst van Linda de Mol - en met haar een aantal grote programma's - liggen de troefkaarten van John de Mol nu wel op tafel. Het moet het komend halfjaar gaan gebeuren.

Vandaag is een heel belangrijke dag voor Talpa Network. Voor de zomer was Talpa Network een aantal weken groter dan RTL en dat kwam door de successen van Ajax in de Champions League. Fijn als het dit seizoen ook weer zo loopt maar de eerste tegenvaller is al binnen: PSV heeft zich niet weten te plaatsen voor de Champions League. Ajax speelt vanavond tegen Apoel op Cyprus. Een overwinning zou niet alleen voor Ajax en de fans een fijne uitslag zijn.

Van de drie grote televisiezenders van Talpa Network weten we van de plannen van vlaggenschip SBS6 het meest. Vanaf maandag 26 augustus is dit op werkdagen de vooravond van SBS6:

 

Na lange tijd komt Talpa Network weer met eigen Nederlands drama. Na het succes van Dokter Tinus - dat elke aflevering een miljoen kijkers trok en waarvoor Thom Hofman een Zilveren Televizierring won - komt er vanaf 29 augustus de politieserie DNA, met Yolanthe Cabau, Belinda van der Stoep, Loes Haverkort en Maaike Martens.

Vanaf 8 september brengt Wendy van Dijk het nieuwe programma Flirty Dancing. Ze gaat ook weer Hart in Aktie maken, nog niet bekend wanneer.

Wanneer de grote programma's met Linda de Mol - zoals Ik Hou van Holland - op zender komen, is nog niet bekend.

Over de programmering van Net5 is nog niet veel bekend. Jildou van der Bijl en Linda de Mol zijn er druk mee bezig maar veel is er nog niet naar buiten gebracht. Een van de dingen die wel bekend werden, is de komst van Merel Westrik. Zij wordt talkshowhost bij Net5. Vanaf half oktober krijgt zij een wekelijkse, op vrouwen gerichte talkshow op de zender. Het is een van de eerste nieuwe programma’s uit de samenwerking tussen Net5 & LINDA. Zij tekende recent haar contract bij Talpa Network waar ze met ingang van 1 september aan de slag gaat. Naast de talkshow gaat ze voor Net5 andere programma’s maken en presenteren

De grootste vraag met betrekking tot de programmering van Talpa Network is het nieuwsmerk. Wanneer komt ie en wat zal het zijn? Met inmiddels ANP aan boord zal Talpa Network wel serieus kunnen gaan uitpakken. In de afgelopen maanden heeft Talpa Network tal van vacatures gehad die de uitgesproken ambities met betrekking tot het nieuwsmerk ondersteunen.

Lees ook:

[Column] Jeroen Verkroost: grote toekomst voor Talpa Nieuws

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie