[Kijkcijfers] Talpa Network komt op stoom in het weekend: Postcode Loterij Miljoenenjacht trekt 1,6 miljoen kijkers
30-09-2019 12:51:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1733 | Tags:

Talpa Network begint op stoom te komen. Afgelopen week behaalde Talpa Network een marktaandeel van 22 procent, dat was 1 procentpunt meer dan twee weken geleden. Die vergelijking met twee weken geleden geeft het beste beeld, omdat weken - zoals deze week - met Champions League-voetbal het marktaandeel van Talpa Network flink doet stijgen.

Chateau Meiland is een hit en Martien Meiland een televisieheld. Hij doet mee met Ranking the Stars op RTL5 en krijgt een eigen televisieprogramma. De hype zal nog wel even aanhouden. Afgelopen week trok Chateau Meiland 1,2 miljoen kijkers.

Op vrijdag was voor het eerst Dance Dance Dance te zien bij SBS6. Zag er prima uit, maar minder kijkers dan verwacht; 760.000. Grote trekker op vrijdag was The Masked Singer op RTL4, dat tot 1,5 miljoen kijkers kwam.

Toch schoot Talpa Network wat op met deze score, want de week ervoor had SBS6 Helden door de modder VIPS, dat 248.000 kijkers trok.

Op zaterdag won Ik hou van Holland (SBS6, 1 miljoen kijkers) het van Dancing with the stars (RTL4, 696.000 kijkers) en zondag versloeg Postcode Loterij Miljoenenjacht (SBS6, 1,6 miljoen kijkers) Expeditie Robinson (RTL4, 1,4 miljoen kijkers).

Op vrijdag was John de Mol bij DWDD: "De laatste paar maanden zijn bij Talpa Network wel de leukste."

Het regenachtige weer van de afgelopen dagen had een duidelijk effect op de kijktijd, deze steeg van 171 minuten per dag in week 38 naar 187 minuten per dag in week 39.

De dagen worden korter en kouder. Er is deze week Champions League-voetbal en het gaat ook de hele week regenen. John voor mimaal nog een week in een goed humeur.

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie