[Kijkcijfers] Talpa Network komt op stoom met super weekend SBS6
15-03-2021 16:25:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3679 | Tags:

Talpa Network opende 2021 aarzelend met een bescheiden marktaandeel van iets boven de 15 procent maar is inmiddels op stoom gekomen.

Afgelopen week liep het marktaandeel op tot een royale 22,5 procent. De week was al goed; het weekend was geweldig.

Chateau Meiland trekt steeds meer kijkers, afgelopen maandag liep het kijkcijfer op tot - inclusief uitgesteld kijken - 1,8 miljoen gemiddeld (het totaal aantal kijkers was 2,4 miljoen). Op dinsdag kwam Net5 tot 1,5 miljoen kijkers naar het interview van Oprah met Meghan en Harry. Op woensdag keken er gemiddeld 1,1 miljoen mensen (in totaal 2,5 miljoen) naar de Champions League wedstrijd PSG-Barcelona.Chateau Meiland trok op donderdag 1,6 miljoen kijkers.Op zaterdag had Linda de Mol het interview van het jaar, namelijk het interview met Marco Borsato van wie we allemaal al meer dan een jaar niets hadden gehoord. 1,4 miljoen kijkers recht tegenover het Acht Uur Journaal. Als je Marco serieus nam, had je een geweldige avond, als je hem niet serieus nam overigens ook. Top televisie! Ook op zaterdag 1,1 miljoen kijkers voor We Want More en Hart van Nederland en een miljoen voor Shownieuws. Talpa Network manifesteert zich al een tijd lang nadrukkelijk op de zondagavond en afgelopen zondag was het al niet anders. Postcode Miljoenenjacht trok 1,6 miljoen kijkers en Wie Van De Drie 1,2 miljoen.

Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa Network: "Met de combinatie van vertrouwde programma’s en vaste pijlers, programmatitels en bijzondere eenmalige specials proberen we de kijkers van onze zenders een plezier te doen. SBS6 scoort daarmee de laatste tijd in het bijzonder. Met steeds meer herkenbaarheid en duiding in onze programmering; ik geloof dat we de slogan thuis in elke straat steeds beter waarmaken. De  vooravond van SBS6 wordt al een tijd goed gevonden evenals de combinatie van Hart van Nederland en Shownieuws in de late avond, die steeds meer kijkers trekt. Daarnaast zien we dat de fanbase van bestaande successen als Chateau Meiland en Mr. Frank Visser trouw is en zelfs groeit. Daar kwam afgelopen vrijdag het goed scorende nieuwe amusement van 5 TEGEN 5 en Stilte AUB! bij, gevolgd door een eveneens goed scorende  reeks van We Want More op zaterdag en op zondag nog de stijging van het aantal kijkers van Miljoenenjacht en Wie van de 3 ten opzichte van de week daarvoor. Dit alles, gecombineerd met het succes van de specials van Oprah op Net5 en Linda op SBS6 zorgde voor een geweldige week. Dat is heel fijn maar nog belangrijker is de gestage groei in de breedte die we aan het bouwen zijn. Daar werken we keihard aan en het is dan ook mooi om te zien dat we daarvan steeds meer de vruchten plukken."

www.talpanetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie