[Kijkcijfers] Ziggo Sport haalt recordkijkcijfers met Nederlandse Formule 1
07-09-2021 11:44:00 | Door: David de Jong | hits: 2095 | Tags:

Ziggo Sport heeft met de Nederlandse Formule 1 een kijkcijferrecord behaald. In totaal waren er volgens Stichting Kijkonderzoek (SKO) 3,1 miljoen kijkers; gemiddeld waren het er 2,4 miljoen. Daarnaast waren er volgens eigenaar VodafoneZiggo 425.000 kijkers via de Ziggo Go-app, wat leidt tot circa 3,5 miljoen kijkers. Vodafone haalde een data-record tijdens de race. 

Op 28 maart 2021 was het totaal aantal kijkers 2,5 miljoen. De cijfers zijn een combinatie van de kanalen Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Ziggo Sport (kanaal 14) is 3,8 miljoen huishoudens die klant zijn  zonder meerkosten te zien. Ziggo Sport Select, dat onderdeel is van het  betaalpakket Ziggo Sport Totaal, werd vanwege de Formule 1-race aan alle abonnees bij alle providers kosteloos beschikbaar gesteld. 

Het aantal kijkers via mobiele netwerken, lag meer dan 15 procent hoger dan het laatste record dat ontstond tijdens de Grand Prix in Silverstone in juli 2021.

Per maart 2022 kan Ziggo Sport de Formule 1 niet meer uitzenden, aangezien Viaplay van NENT de uitzendrechten heeft verworven.

www.ziggosport.nl
www.vodafoneziggo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie