Kikid maakt online soap voor kinderen
30-04-2020 17:31:00 | Door: David de Jong | hits: 1553 | Tags:

Kikid heeft een online soap gemaakt voor kinderen vanaf 12 jaar. In reguliere tijden gaat Kikid naar scholen toe om met theatervoorstellingen die door peer-educators worden gemaakt thema's als seksualiteit, drank en relaties in de offline- en onlinewereld bespreekbaar te maken.

Door de coronamaatregelen kunnen geen optredens meer worden verzorgd. Op 7 mei 2020 zal de eerste online aflevering van Homies beschikbaar worden gesteld via YouTube.

In Homies komen actuele en relevante thema’s voorbij die nu spelen, doordat jongeren vooral veel thuis en online zijn. Daarbij gaat het om onder meer het versturen van naaktfoto's, verliefdheid en online pesten, net als eenzaamheid en nepnieuws. 

Kikid wil jongeren bewust laten nadenken over deze thema's. De soap bestaat in eerste instantie uit tien korte afleveringen. De afleveringen worden daarbij naast het eigen YouTube-kanaal met behulp van korte trailers, foto’s, quotes, oproepen en afbeeldingen via meerdere andere (sociale) kanalen aangejaagd. De soap is zo gemaakt dat die ook interessant is voor ouders en docenten die zich beter willen verplaatsen in de wereld van hun kind of leerling.

Het maken van Homies en het ontwikkelen van de lesmaterialen is mede dankzij subsidies van de Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlem en het VSB Fonds mogelijk gemaakt.


Naast de soap is ook een game ontwikkeld waarbij kinderen daarbij verder leren en hun kennis kunnen toetsen. Daarnaast wordt er door Kikid interactief lesmateriaal ontwikkeld dat wordt verspreid via LessonUp. Dit is een platform dat docenten gebruiken voor het maken en geven van hun lessen.

www.kikid.nl
www.youtube.com/stichtingkikid

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie