Klantportal Ster: campagneprognoses op basis van machine learning
02-11-2020 10:08:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1215 | Tags:

Deze week herlanceert Ster de Klantportal. In deze versie biedt Ster als enige exploitant ter wereld gebruikers direct inzicht in prognoses voor tv- en radiocampagnes op basis van machine learning. - De reeds bestaande mogelijkheid om campagnes aan te vragen en te monitoren blijft behouden.

Op die manier heeft de klant bij het maken van campagneplannen al een duidelijk beeld van wat de campagne qua bereik kan opleveren.

Direct inzicht

Wanneer een klant in de Ster Klantportal een concept aanmaakt voor een campagne krijgt hij of zij direct inzicht in het bereik en de gemiddelde contactfrequentie (GCF) van die tv- of radiocampagne. Dit wordt gedaan aan de hand van machine learning: op basis van duizenden campagneanalyses uit het verleden, het verwachte aantal commercials en het aantal GRP’s wordt in de Ster Klantportal een prognose gemaakt van wat de campagne gaat opleveren. Deze machine learning-prognoses zijn uniek en alleen toegankelijk voor campagnes bij Ster.

Geen wachttijd

In de Klantportal zijn prognoses voor klanten direct en gratis inzichtelijk zonder tussenkomst van een accountmanager, waardoor er geen wachttijd meer is op een prognose. Voor klanten is er daarnaast nu een volwaardig alternatief voor vaak kostbare systemen. Het aanvraagproces van campagnes is daarmee sneller, efficiënter én toegankelijker voor een grotere groep merken en organisaties.

Frank Volmer, directeur van Ster: “We vinden het belangrijk dat adverteren bij Ster voor alle merken en organisaties toegankelijk is. Vol trots lanceren we onze vernieuwde Ster Klantportal waarin we als enige exploitant ter wereld klanten direct inzicht bieden in wat een tv- of radiocampagne kan opleveren. Ik ben blij dat we zo een gratis en toegankelijk boekingssysteem kunnen bieden voor merken en mediabureaus.”

www.ster.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie