Lancering Shootlr: videochallenges tegen de (corona)verveling
14-04-2020 07:51:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1468 | Tags:

De videochallenge-app Shootlr voor jongeren tot 18 jaar is uitgebracht. De app is vervroegd gelanceerd omdat het jongeren die massaal thuiszitten, helpt om de (corona)verveling tegen te gaan. Iedere ochtend om 08:30 uur worden gebruikers uitgedaagd met een videochallenge. De challenges zijn allemaal solo en in de buurt van huis of in huis uit te voeren. Dus ook bij een volledige lockdown, wat niemand hoopt, kan de challenge uitgevoerd worden. 

De eerste challenge, genaamd #ShootlrStayConnectedChallenge is opgezet door Akkamist en Streetkings. Zij doen de eerste trucs, waarna ze de bal bij de deelnemers leggen. Zo wordt een ketting van voetballiefhebbers gevormd waardoor ze, hoewel helaas niet fysiek, toch met elkaar blijven voetballen. 

Danny Brugman, een van de bedenkers van Shootlr: “Deze app lag al een tijdje zo goed als klaar op de plank. Na de eerste weken van massaal thuiswerken met kinderen die niet naar school en de sportclub mogen, ervaren we allemaal hoe fijn het kan zijn om even wat leuks te doen en lol te hebben. Bijkomend voordeel, als de jongeren lol hebben, kunnen de ouders rustig aan het werk. Daarom hebben we al het andere werk opzijgeschoven om deze app zo snel mogelijk te lanceren.”

Op het moment dat de Daily Challenge van start gaat, hebben deelnemers een week de tijd om hun Shootlr op te nemen met de custom Shootlr camera. Shootlr’s duren maximaal één minuut, en kunnen bewerkt worden met bijvoorbeeld filters en tekst om ze een geheel eigen uitstraling te geven. 

 

www.shootlr.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie