Late NOS Journaal voortaan combinatie sport en nieuws in directe concurrentie met RTL Nieuws
07-01-2020 18:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2434 | Tags:

Het late NOS Journaal op NPO1 is op werkdagen voortaan een combinatie van het NOS Journaal en het NOS Sportjournaal. Het is een gevolg van het vervroegen van Nieuwsuur waarbij het sportdeel uit Nieuwsuur is gehaald. Met de talkshowconcurrentie tussen RTL4's Eva Jinek en NPO1's Op1 wordt op is een strijd gaande over het startmoment van de talkshows die steeds eerder is om de aandacht van de kijker te krijgen.

Het is duidelijk dat de NPO en de STER in een scherpe strijd met RTL4 bezig zijn, waarbij dit ook na afloop van de talkshows wordt doorgetrokken. Daarbij werd een NOS-presentator zelfs radicaal afgebroken door de NPO ten behoeve van promo's, om ervoor te zorgen dat men zo snel mogelijk STER-reclame kon instarten opdat het NOS Journaal nog voordat RTL Nieuws op RTL4 zou starten, kon worden uitgezonden.

Het NOS Journaal gaat nu met het opnemen van het Sportjournaal in een circa 20 minuten durende dagelijkse uitzending de concurrentie aan met RTL Nieuws dat op RTL4 min of meer tegelijkertijd wordt uitgezonden.

De NOS zendt in de zomermaanden al een soortgelijk concept uit, en dit wordt nu doorgetrokken naar de late avond. Er zullen geen vaste presentatoren zijn voor het late avondjournaal. Volgens een woordvoerder is het nieuws dat er op dat moment speelt leidend en hebben kijkers behoefte aan een zowel sport als nieuws.

over.nos.nl
www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie