Linda de Mol per 1 juli naar Talpa Network
16-01-2019 12:13:00 | Door: David de Jong | hits: 3672 | Tags:

Linda de Mol zal per 1 juli in dienst treden bij Talpa Network en vertrekken bij RTL Nederland. Na lange speculatie maakte Talpa Network dit bekend. Linda de Mol zal de Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland presenteren op SBS6. Daarmee verhuizen niet alleen Linda de Mol, maar ook deze succesvolle programma's van RTL4 naar SBS6.
 
Linda de Mol: "Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt. Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest maar ik heb altijd gezegd: als mijn broer me vraagt kom je me helpen, dan zeg ik natuurlijk ja. En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen. Ik kijk terug op een hele fijne tijd daar en maak nog een aantal programma’s voor RTL totdat ik 1 juli bij Talpa Network aan de slag ga.”
 
John de Mol, eigenaar van Talpa Network: “Linda raakt de kijker met haar humor, haar warmte, originaliteit en met de juiste toon. Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is. Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen.”
 
Linda de Mol werkte vanaf 2007 voor RTL Nederland. In dat jaar werden de assets en de content van de zender Tien overgenomen door RTL en kwamen alle programma’s van Tien daar terecht. Talpa verkreeg daarvoor destijds een belang van 26,3 procent in RTL Nederland. In juli 2011 werd RTL Group weer voor 100 procent eigenaar van RTL Nederland. Talpa Networks heeft sinds 2017 de tv-zenders SBS 6, Net 5, Veronica en SBS 9 volledig in haar bezit naast de radiozenders Radio 538, Radio Veronica, Sky Radio en Radio 10 en onder andere het ANP. Na 11 jaar neemt Linda nu afscheid van RTL Nederland.

Het nieuws over de komst van Linda de Mol komt twee dagen nadat bekend werd dat Wendy van Dijk als belangrijke ster overstapt van RTL naar Talpa Network. Eerder maakten Gordon Heuckerot, Albert Verlinde en Jandino Asporaat alsmede Johnny de Mol (zoon van John de Mol) ook hun overstap van RTL naar Talpa. Begin dit jaar startte Veronica Inside met de van RTL overgenomen heren Johan Derksen, Rene van der Gijp en Wilfred Genee. In combinatie met de overstap van Linda De Mol wordt Talpa Network het bedrijf die de belangrijkste televisiesterren aan zich weet te binden.

www.talpanetwork.com
 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie